Vierde fietstocht Groen MERCHTEM

C21

Vierde fietstocht Groen MERCHTEM

Editiepajot_ingezonden_groen_merchtem_
 

Op zondag 4 oktober organiseert Groen Merchtem haar jaarlijkse familiefietstocht. Iedereen die houdt van de omgeving in en rond Merchtem, en van fietsen, is van harte welkom!

 

Vertrek om 13u30 aan ‘Zaal ter Linde’, de cafetaria van de serviceflats (Gasthuisstraat 17 B). Daar kan je vanaf 13u ook inschrijven voor €2; wie jonger is dan 18 jaar betaalt €1. Voor deze prijs ben je verzekerd en kan je onderweg ook smullen van iets lekkers.

 

De fietstocht gebeurt in groep en gaat o.a. langs de windmolens in Mollem, de OMA-route en de Leirekensroute. Deze plekken zijn niet zomaar gekozen: het is de moeite om er - letterlijk en figuurlijk - even bij stil te staan.

 

Wat de OMA-route bijvoorbeeld betreft: in 2013 kwam het Merchtemse bestuur terug op haar belofte om het gedeelte van deze fietsroute in haar gemeente aan te leggen. Een echte opdoffer voor fietsers die anders rustig en veilig van Opwijk naar Brussel zouden kunnen fietsen op een heuse fietssnelweg.

 

Groen Merchtem voorziet bij deze stopplaatsen deskundige uitleg en een versnapering. Zo zal Dirk Van Sintjan, die als verantwoordelijke van Ecopower mee de windmolens in Mollem realiseerde, toelichting geven bij dit project.

 

Na 30 kilometer wacht er in ‘Zaal ter Linde’ nog een fijne verrassing. Elke deelnemer mag een cadeautje mee naar huis nemen om dagdagelijks waterverspilling tegen te gaan. De ploeg van Groen Merchtem kijkt er naar uit om samen met jullie op de fiets te springen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief