MERCHTEM - Boek van Ann De Bosscher over haar overleden broer Marnix

MERCHTEM - Boek van Ann De Bosscher over haar overleden broer Marnix

Editiepajot_ingezonden_boek_van_ann_de_bosscher_over_haar_overleden_broer_marnix

Marnix was de zoon van wijlen Willy De Bosscher (Willy ‘van de wasserette’) & Maria Van Assche uit de August De Boeckstraat in Merchtem, alsook de jongste broer van Filip en Ann. Hij overleed in tragische omstandigheden in Grainau (Duitsland) op 24 juli 2014, en was amper 39 jaar oud. Zijn zuster Ann ging op zoek naar een manier om afscheid te nemen en haar verdriet te verwerken door het schrijven van haar boek ‘De ENKELING en zijn ZUSTER’. Ann hierover: "Talrijke schriftjes uit mijn jeugdjaren in Merchtem dragen de titel: ‘Dit boekje behoort aan Ann’. Nu geef ik al jaren les in Gent. Door mijn hoogsensitiviteit is, naast het overbrengen van wiskunde, het stimuleren van het welbevinden van jongeren een uitdaging geworden. Door het plotse verlies van mijn broer Marnix werd schrijven opnieuw belangrijk. Ik schreef geen dik boek, maar een boek met een boodschap. Hooggevoeligheid, kunst, rouwverwerking en doorzettingsvermogen worden met elkaar verweven. 24 juli 2014 beloofde één van de warmste dagen van de zomer te worden. Eén telefoontje zorgde voor een niet te beschrijven kilte. De ‘dood’ klopte aan. Gesteund door de enkeling ga ik op zoek naar een manier om afscheid te nemen. Filosofische gesprekken, kunst en gedichten bieden beide hooggevoelige individuen de mogelijkheid een uniek rouwproces door te maken. Met dit werk wil ik laten zien dat iedereen zelf bepaalt hoe om te gaan met verlies en rouwverwerking. Ondanks alle tegenslagen kan men steeds een eigen pad blijven bewandelen en een voorbeeld worden voor velen."

 

Onlangs stelde Ann De Bosscher onder ruime belangstelling haar boek ‘De ENKELING en zijn ZUSTER’ officieel voor in kranten- & boekenwinkel Press Shop in Merchtem. Onder de aanwezigen ook velen die het moeilijk hadden om het verlies van een dierbaar iemand te verwerken. De auteur gaf een duidelijke uitleg over de realisatie van haar boek, en bleef stilstaan bij de vraag: hoe neem je afscheid als je geen afscheid kon nemen? De mensen die het boek al gelezen hadden, vonden het zeker de moeite waard.   

 

Een fragment uit het boek: “Mooi is ook de herinnering aan het moment dat je je neefje (mijn zoon) het verhaal achter het muziekstuk ‘Dance macabre’ van Camille Saint-Saëns liet ontdekken. Je ging er zodanig in op, alsof het je eigen schoolwerk was. Ik zie je nog steeds staan, net als een dirigent het stuk ontledend. “Luister en voel”, zei je. Mijn zoon gaf zich volledig over aan jouw verbeeldingskracht. Hij werd ‘Pietje de Dood’ en danste op de melodie met de overledenen. “Hoor”, zei je. “De doden zijn gelukkig.” Het was mooi om te zien. Jij, met je armen in de lucht en mijn zoon vol overgave draaiend, tollend… Als een leermeester ging je te werk. Een taak van school kreeg plots een andere perceptie. Niet te verwonderen dat jouw neefje, vol zelfvertrouwen, een grandioze tien haalde. Dit zijn memorabele momenten die ik diep in mijn hart meedraag, maar die me ook een krop in de keel bezorgen.”

 

Het boek ‘De ENKELING en zijn ZUSTER’ is te koop in Press Shop kranten- & boekenwinkel aan de August De Boeckstraat 9 in Merchtem. Het werd eind februari 2016 uitgegeven bij Boekscout.nl in de categorie ‘rouwverwerking’ en kost 13,95 euro. Een aanrader!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief