MERCHTEM - Vernieuwde website moet de grondstof zijn voor een levendig informatiebeleid

C21

MERCHTEM - Vernieuwde website moet de grondstof zijn voor een levendig informatiebeleid

Editiepajot_merchtem_voorstelling_vernieuwde_website_foto_steven_walravens
 

Sinds donderdagavond 18u00 werd de vernieuwde website van de gemeente Merchtem losgelaten op het internet. In de raadszaal van het gemeentehuis werd de vernieuwde website voorgesteld door schepen van informatie Steven Elpers (Open VLD). Bij de startpagina siert het nieuwe logo van de gemeente meteen de vernieuwde website.

“De opbouw van de website heeft de voorbije maanden voor heel wat werk gezorgd.” licht schepen van informatie, Steven Elpers ons toe. “De bouw van onze website hebben wij toevertrouwd aan de firma Anaxis uit Hasselt. De mensen van de informaticadienst hebben hun uiterste best gedaan om de meest recente informatie op de site te plaatsen.”

De schepen ziet de voorstelling van de vernieuwde website niet als een afgewerkt product, maar als het begin van een nieuw tijdperk binnen de gemeentelijke dienstverlening.

Steven Elpers: “Een website met er goed uitzien. Daarom hebben we hem in een aantrekkelijk kleedje gestoken en tevens hebben wij de aandacht besteed aan het gebruiksvriendelijke karakter van onze site. Hij moet de burger die op zoek is naar informatie omtrent onze gemeente en de gemeentelijke dienstverlening op een degelijke manier op weg helpen. Onze site wil een interactief medium zijn. Onze inwoners gaan hoe langer hoe minder zich moeten verplaatsen om documenten af te halen op het gemeentehuis. Een andere belangrijke vernieuwing is dat de verenigingen, zelfstandigen en bedrijven zelf hun pagina gaan kunnen aanmaken en blijven onderhouden. Organisatoren gaan zelf hun aankondigingen op het net kunnen plaatsen. De burgers gaan zich kunnen in- en uitschrijven op de SMS-dienst. Ook de reservering van de gemeentelijke sport- vergader- en feestzalen zal via de website kunnen gebeuren.”

Bezoek de vernieuwde website op www.merchtem.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief