MERCHTEM / TERNAT - Cursist centraal in CVO M&T

C21

MERCHTEM / TERNAT - Cursist centraal in CVO M&T

Advkader_augustus_2017
 

Vakantie, barbecue, gezellig thuis koken met vrienden of familie: nu staat ons hoofd nog naar vakantie, maar vanaf eind augustus lokt het nieuwe schooljaar, zowel voor kinderen als volwassenen. Tijd dus voor ons jaarlijks gesprekje met Annick Vanbossuyt, directrice CVO M&T (M&T staat voor Merchtem en Ternat, maar er worden ook cursussen aangeboden in Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Asse, Sint-Katherina-Lombeek, Itterbeek en Liedekerke).

 

Annick, wie kan er terecht bij CVO M&T en waarvoor? 

Iedereen die iets wil bijleren kan bij ons terecht: de grote pijlers zijn talen, informatica, handel, mens & cultuur, huis en tuin, kookatelier en mode & deco. Binnen die pijlers hebben we specifiek gekeken naar de noden van onze cursisten en in functie daarvan ons aanbod stevig uitgebreid.

 

Nieuw bij de talen zijn de opfriscursussen in sneltempo voor Frans, Engels en Duits. Voor deze talen hadden we ook al de speciale modules “Op kantoor”, handig voor je CV of op het werk! Spaans en Italiaans zijn uitgebreid met de kortere modules de “Op reis” en koken. En dan zijn er ook nog de cursussen Arabisch en Zweeds.

 

Nederlands voor Anderstaligen is één van de snelst groeiende pijlers in ons aanbod. Samen met de gemeenten waar onze vestigingsplaatsen zijn hebben we de cursussen OP WEG en OP STAP in je gemeente uitgewerkt, zodat onze anderstaligen niet enkel een taalbad krijgen maar ook kennis maken met gemeentelijke diensten en locale initiatieven, en dat bevordert de integratie natuurlijk! Daarnaast werken we ook samen met de VDAB om Op weg naar WERK aan te bieden. Voor specifieke noden richten we Latijns schrift, uitspraak, Babbelklas, Schrijfklas en Cultuurklas in. Anderstaligen die een Belgisch rijbewijs willen behalen helpen we om het verkeersreglement te begrijpen. Ook hier dus meer en meer maatwerk, inspelend op de specifieke noden van de cursist.

 

Onze afdeling TKO (tweedekansonderwijs) wordt uitgebreid. Wij vragen niet hoe het komt dat je geen diploma secundair hebt behaald, we helpen je om het te behalen! We werken samen met elke cursist een haalbaar traject uit. Ga je voor een administratieve job, dan kan je bij ons studeren voor telefonist-receptionist, secretariaatsmedewerker, medisch administratief bediende en boekhoudkundig bediende. Ligt je passie eerder in de horeca: er zijn opleidingen voor grootkeukenmedewerker, hulpkok of wijnkenner. Voor mensen met groene vingers is er de opleiding hovenier. Hou je meer van mode, dan kan je bij ons studeren voor kleur- en stijlconsulent of verkoper in een modezaak! 

 

De meeste van deze modules zijn trouwens voor iedereen toegankelijk, je kan zo’n modules ook gewoon als hobby volgen!

 

Qua informatica hebben we een heel ruim aanbod, zowel ’s avonds als overdag, zowel voor starters, gevorderden als specialisten (Illustrator, AutoCad, InDesign). Nieuw zijn de modules Op reis met je iPad ofTablet, Trendy Apps, samenwerken in ‘The Cloud’ en Mijn Webwinkel, een cursus die ook deel uitmaakt van de pijler ondernemen, met o.a. bedrijfsbeheer: praktijkgerichte kennis voor zelfstandigen. Maar zelfs je belastingaangifte correct invullen kan iedereen bij ons leren!

 

De Bourgondiërs onder ons kunnen zich al jaren uitleven in onze kook- en wijncursussen. Maar we hebben nu ook de modules Bakken, Nagerechten, Streetfood, Gluten- en Lactosevrij koken of vegetarisch koken. En onze chocoladeworkshops natuurlijk, mmm ! 

 

Wil je een burn-out voorkomen of aan je assertiviteit en zelfzekerheid werken? Zelfs hiervoor kan je bij ons terecht! In de sectie Huis en Tuin zijn er naast de bestaande cursussen bloemschikken nu ook Moestuinieren, Klussen in Huis en … ja, zelfs Fietsonderhoud !

 

INSCHRIJVEN KAN AL VANAF 6 JUNI: kom langs op het secretariaat of schrijf in via www.cvomt.be. IEDEREEN WELKOM OP ONZE OPENDEURDAG op 26 augustus 2017, van 10.00 u. tot 13.00 u. in Merchtem en van 13.30 u. tot 16.30 u. in Ternat.                                                                                                         

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief