Bedankt MERCHTEM

Bedankt MERCHTEM

Gemeentetest20017
 

Het verdict van de gemeentetest van het Nieuwsblad is gevallen. Merchtem is de beste gemeente om in te wonen in Vlaams Brabant. “Met een dertiende plaats op 308 Vlaamse gemeenten zijn we terecht fier.”, glundert burgemeester Eddie De Block. 

 

Twee jaar lang nam Het Nieuwsblad alle Vlaamse gemeenten onder de loep. Elke gemeente werd getest op uiteenlopende onderwerpen zoals gemeentebelastingen, de aanwezigheid van buurtwinkels, sportinfrastructuur,... maar ook de rust en het veiligheidsgevoel,… 

 

Merchtem, van Hamme tot Peizegem, is de beste van de klas in Vlaams-Brabant en over alle Vlaamse gemeenten haalt Merchtem een sterke dertiende plaats. “Dit resultaat is te danken aan een goed en bekwaam gemeentebestuur. Een gemeente wordt gedragen door vele handen. Bedankt aan de volledige gemeenteploeg want zij zorgen er elke dag voor dat onze gemeente blijft draaien!” Merchtem scoort bijvoorbeeld goed op de beltest, maar ook de bereikbaarheid van de burgemeester en de toegankelijkheid van het gemeentehuis, en de buurtwinkels zijn troeven. 

 

“Een gemeente is nooit af. Er zijn uiteraard ook werkpunten.”, aldus burgemeester De Block. Merchtem moet bijvoorbeeld werken aan groene ruimte en rust. “Onze inwoners zijn het best geplaatst om onze gemeente steeds te beoordelen en dat hebben ze met deze test ook gedaan. “Bedankt inwoners, om elke dag kritisch te zijn. Bedankt dat Merchtem bovenaan de ladder mag prijken!” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2017
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief