MERCHTEM - Huldiging geboortebos 2018

C21

MERCHTEM - Huldiging geboortebos 2018

Image1
 

Op zaterdag 3 maart om 10u wordt het geboortebos officieel ingehuldigd. Na 2 edities te kunnen realiseren op eigendom van en in samenwerking met een particulier, hebben ze nu gekozen om een geboortebos aan te leggen aansluitend op het bestaande paardebos thv Paddebroeken. Natuurpunt Merchtem heeft in 2016 bijna 5 ha van dit bos aangekocht. De vorige eigenaar had 2ha van dit bos gerooid. 

 

Vorige winter werden er 3000 struiken aangeplant, bestaande uit: wilde roos, Kardinaalsmuts, Gelderse roos, Inlandse vogelkers, Rode kornoelje, Hazelaar Meidoorn; Spaanse aak, Wilde liguster, Sporkehout, Gewone vlier en Zoete kers.

 

Deze winter werden in samenwerking met Natuurpunt en de ouders 730 bomen aangeplant bestaande uit: zomereik, Veldesdoorn, gewone beuk, boskers, wilde kers, Tamme kastanje, steeliep, zomerlinde, haagbeuk, Wilde appel, gewone esdoorn, wintereik, Lijsterbes.

 

Zij staan symbool voor de 152 Merchtemnaartjes die in 2016 het levenslicht zagen. 

 

Zowel de ouders als de kindjes zijn uitgenodigd om het geboortebos en het bord met al de namen van de kinderen in te huldigen. De kleinsten worden verrast met een kleine attentie en voor de ouders wordt er een receptie aangeboden met soep, frisdrank of jenever.

 

Er wordt verzameld thv Paddebroeken nr7 van waar nog een korte wandeling dient te gebeuren naar het bord.

 

Rond 10.20u is er een fotomoment voorzien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief