CVO M&T MERCHTEM-TERNAT en Volwassenenonderwijs Kisp slaan handen in elkaar

C21

CVO M&T MERCHTEM-TERNAT en Volwassenenonderwijs Kisp slaan handen in elkaar

Cvo_m_t_merchtem-ternat_belettering_kisp_annick_vanbossuyt
Annick Vanbossuyt (Campusdirecteur Merchtem-Ternat) voor de campus in Merchtem
 
Campagnebeeld_cvo_merchtem-ternat_wordt_kisp
 

Naar aanleiding van de schaalvergroting binnen het Volwassenenonderwijs in Vlaanderen wordt CVO M&T Merchtem-Ternat vanaf 1 september 2019 Kisp Merchtem-Ternat. Het opleidingsaanbod en de lesplaatsen blijven identiek en de huisstijl en de naam CVO M&T Merchtem-Ternat worden vervangen door Kisp Merchtem-Ternat.

De gevels van beide campussen werden ondertussen voorzien van een nieuwe belettering in de huisstijl van Kisp. Niet enkel de buitenkant wordt aangepakt, intern voeren de verschillende vakgroepen op dit moment intensieve gesprekken om de lesinhouden en methodieken op elkaar af te stemmen. “Met de toevoeging van CVO M&T Merchtem-Ternat worden de vakgroepteams versterkt en krijgen we er enkele mooie complementaire studiegebieden bij”, vertelt Stephan Devreese, Algemeen Directeur bij Volwassenonderwijs Kisp.


Schaalvergroting in het Volwassenenonderwijs in Vlaanderen
Alle CVO’s (Centra voor Volwassenenonderwijs) worden onder Minister van Onderwijs Hilde Crevits decretaal gestimuleerd om te vergroten. Deze vormen van schaalvergroting moeten zorgen voor slagkrachtige onderwijscentra die met een grote mate van autonomie kwalitatief onderwijs kunnen garanderen.
“Volwassenenonderwijs Kisp is daarin zeker een koploper”, verduidelijkt Stephan Devreese. “In 2013 fuseerde Volwassenenonderwijs Kisp met de Aalsterse CVO’s VTH en VTI en nadien volgden CVO Vazov uit Oudenaarde en CVO TISJ uit Geraardsbergen. Vanaf 1 september 2019 maakt ook CVO M&T Merchtem-Ternat deel uit van de campussengroep Kisp.”

Workshops CVO M&T Merchtem-Ternat als inspiratie
Naast de uitbreiding in locaties, breidt ook het opleidingsaanbod in de andere Kisp-campussen uit; vanaf volgend schooljaar 2019-2020 kunnen cursisten naast dag-en avondopleidingen op bepaalde campussen ook workshops volgen. CVO M&T Merchtem-Ternat heeft al jarenlang positieve ervaringen met de organisatie van korte workshops en lezingen. Vanaf midden mei is het nieuwe aanbod te vinden op onze  website www.kisp.be.


Open lesweek talen: van 20 tot 24 mei 2019
In de week van de inschrijvingen openen we onze deuren voor potentiële nieuwe cursisten die dan gratis onze taallessen kunnen bijwonen.


Opleidingsaanbod en infosessies
Cursussen: ICT, Koken, Horeca, Drankenkennis, NT2, Talen, Administratie, Land- en Tuinbouw, Mode en Ambachtelijke Accessoires. Ook beroepsopleidingen.
Het definitieve aanbod en de data van de infomomenten staan op onze website vanaf midden mei 2019.
www.kisp.be

 

 

CVO M&T Merchtem-Ternat. Tijd voor talent. 

Opgericht in 1970 fuseerden Opleidingscentrum Merchtem en Opleidingscentrum Ternat tot CVO M&T Merchtem-Ternat in 1999. Beide vestigingen bieden momenteel samen meer dan 200 cursussen, workshops en lezingen aan, gaande van één sessie tot een volledig schooljaar. Het aanbod is verspreid over diverse lesplaatsen in Asse, groot-Dilbeek, Liedekerke, Merchtem en Ternat. De fusie met Volwassenenonderwijs Kisp garandeert de continuering van deze activiteiten in de regio en de samenwerking met de huidige partners.

 

Over Volwassenenonderwijs Kisp. Jouw talent, onze passie.
Met de toevoeging van Kisp Merchtem-Ternat zal Volwassenonderwijs Kisp in totaal 12 campussen tellen, hoofdzakelijk verspreid in Oost-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant. Het is ons doel onze cursisten een kwaliteitsvol en breed aanbod aan te bieden in een ruime regio in functie van kwalificerende opleidingen en levenslang en levensbreed leren. We bieden zowel dag-als avondopleidingen aan in volgende studiegebieden: Zorg, KMO & Administratie, Talen, NT2, ICT en Grafisch, Koken, Fotografie, Techniek, Mode en Creatie en Diploma Secundair Onderwijs. Vanaf het schooljaar 2019-2020 starten we ook met de organisatie van workshops.

 

Contactgegevens:
Campusdirecteur Merchtem-Ternat, Annick Vanbossuyt  0485 84 71 23
Communicatieverantwoordelijke Volwassenenonderwijs Kisp, Emilie Baillieul 0476 50 86 14

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief