MERCHTEM - Bomencharter

C21

MERCHTEM - Bomencharter

Img_6212
 

Elk jaar plant Natuurpunt in samenwerking met het gemeentebestuur een nieuw stuk natuur aan, als een symbolisch geschenk aan de nieuwe generaties Merchtemnaren. 

 

Deze keer werd daarvoor het domein van de Langeveldemolen uitgekozen. Dankzij de financiële bijdrage van de gemeente en het Regionaal Landschap Brabantse Kouters is dit project mogelijk. 

 

Behalve een nieuwe poel komen er houtkanten, bosjes, knotwilgen, natuurlijke hagen en een boomgaard. Dit soort plekken worden in ons landschap steeds schaarser. Nochtans zijn ze van grote waarde voor het dieren- en plantenleven. We verwachten dat salamanders en kikkers binnen het jaar hun weg vinden naar de nieuwe poel en dat volgende lente reeds luid vogelgezang klinkt in het nieuwe bosje. De boomgaard wordt dan weer een plekje waar de steenuil zich in zijn sas voelt. 

 

Voorbije zaterdag hebben 35 vrijwilligers geholpen bij het planten van het geboortebos en hebben ongeveer 20 ouders ‘hun boompje’ geplant. In totaal hebben 1.200 bomen en struiken hun plaats gekregen! Ook GTSM en de Tuinbouwschool zullen deze week een handje toesteken. 

 

De aanplantingen passen in het kader van het bomencharter. De gemeente Merchtem heeft zich geëngageerd om in de periode 2019-2024 8.000 extra bomen te planten. Dit komt neer op 1 boom per Merchtems gezin. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief