Veilig fietsen tussen MERCHTEM en Mollem

C21

Veilig fietsen tussen MERCHTEM en Mollem

200930_persbericht_drielinden-boven_vrijlegem
 

Ludwig De Mesmaeker, gemeenteraadslid voor Groen in Merchtem, pleitte op de gemeenteraad van 28 september voor een veiligere fietsverbinding tussen Merchtem en Mollem, via Drielindenbaan - Boven Vrijlegem.

 

Wie op een aangename manier van Merchtem naar Mollem wil fietsen, kan dit via deze landelijke weg. Er is een verhoogd wandel-/fietspad in Merchtem vanop het kruispunt met Sleewagen en Mandsteen tot aan het kruispunt met Weyenberg.

 

Het probleem stelt zich nadien: er is enkel een rijweg met uitwijkstroken, waar je maximum 50km/u mag rijden. Voertuigen gebruiken deze baan als sluipweg tussen Asse en Merchtem en overschrijden regelmatig de maximum toegelaten snelheid.

 

Dit vormt een groot gevaar voor fietsers, wandelaars en joggers. Zeker wanneer automobilisten hun snelheid niet aanpassen wanneer ze  voorbijsteken. Volgens het verkeersreglement mag dit trouwens niet op deze weg. Buiten de bebouwde kom moet een voertuig immers 1,5 meter afstand houden bij het inhalen van een fietser, wat op de betreffende weg nergens kan. Het is dus de facto een fietsstraat.

 

Groen vraagt dat deze onveilige situatie in samenspraak met de gemeente Asse wordt aangepakt. Er zijn verschillende mogelijke maatregelen. Het belangrijkste is dat die ervoor zorgen dat voertuigen niet anders kunnen dan hun rijgedrag af te stemmen op de veiligheid van fietsers en voetgangers.

 

De meerderheid reageerde positief op het voorstel van Groen en plant binnenkort overleg met het bestuur in Asse. Caroline Robberechts, Groen-gemeenteraadslid in Asse, zal dit ook vanuit die gemeente opvolgen.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief