MERCHTEM - Subsidies voor Brussegem Bos

C21

MERCHTEM - Subsidies voor Brussegem Bos

Img_20200702_210049137
 

Merchtem haalt 127.802 euro subsidies binnen voor Brussegem Bos

De gemeente Merchtem ontvangt van Natuur en Bos en het Randfonds 127.802 euro subsidies voor de aanleg van ‘Brussegem Bos’. Hiermee zullen twee bossen met belevingselementen worden aangelegd in Brussegem.

 

“Vandaag kregen we te horen dat het project Brussegem Bos geselecteerd is als laureaat voor de subsidie Toegankelijk groen in de Vlaamse Rand. We ontvangen 127.802 euro subsidie, daarmee kunnen we 80% van de totale kosten dragen”, vertelt schepen van Jeugd Toon Luypaert (CD&V-plus).

 

“We hebben samen met regionaal Landschap Brabantse Kouters een sterk dossier ingediend. Begin juli organiseerden we een info en participatie-avond waar we veel input hebben verzameld om dit project nog beter te maken”, gaat Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) verder.

 

Het project bestaat uit twee delen. Achter de Feestzaal in Brussegem zal er een speelbos en een voedselbos worden aangelegd. “We voorzien daar ook een fijne lus waar joggers hun hartje kunnen ophalen. Het pronkstuk moet een uitkijkpost worden over het mooie landschap” weet Luypaert.

 

Het tweede bos ligt wat verder aan de andere kant van de steenweg. Dit zal vnl. ingericht worden als een klassiek bos. “We creëren hier een nieuwe doorsteek tussen de Romeinse baan en de Brusselsesteenweg, je zal hier kunnen wandelen langs een prachtig stukje Brussegem”, besluit burgemeester Mast.

 

De aanleg van dit groenproject is voorzien voor eind 2021.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief