Bewoners van MERCHTEMse woonzorgcentra worden op 14 en 15 januari gevaccineerd tegen COVID-19

C21

Bewoners van MERCHTEMse woonzorgcentra worden op 14 en 15 januari gevaccineerd tegen COVID-19

Wzc_ter_stelten
 

De Merchtemse woonzorgcentra Ter Stelten en Martinas zijn momenteel COVID-19 vrij en hebben groen licht gekregen om hun bewoners te vaccineren.

 

Beide woonzorgcentra zijn gekoppeld aan Jette, Universitair Ziekenhuis Brussel als HUB-ziekenhuis. Zij staan in voor de goede bewaring en ontdooiing van de vaccins. Eens de vaccins ontdooid zijn, zijn ze slechts 5 dagen houdbaar. 

 

De levering van de vaccins evenals het injectiemateriaal zal plaatsvinden op woensdag 13 januari in WZC Ter Stelten en op donderdag 14 januari in WZC Martinas.

 

De bewoners van WZC Ter Stelten worden vervolgens ingeënt op donderdag 14 januari. De bewoners van WZC Martinas op vrijdag 15 januari. Beide woonzorgcentra zijn goed voorbereid.

 

In WZC Ter Stelten had geen enkele bewoner of familielid bezwaar tegen de inenting. We gaan voor 100% vaccinatie! In WZC Martinas hebben enkele bewoners / familieleden te kennen gegeven dat ze geen vaccin wensen. 95% van de bewoners zal gevaccineerd worden.

 

De vaccinatie gebeurt door de hoofdverpleegkundigen / verpleegkundigen en Head Care met ondersteuning van de coördinerende artsen.

 

Wanneer de medewerkers worden gevaccineerd, is nog niet bekend.

 

Het gemeentebestuur van Merchtem is erg enthousiast over de start van de vaccinaties. Vaccinatie is immers onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten!

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief