MERCHTEM - Verledding openbare verlichting

C21

MERCHTEM - Verledding openbare verlichting

Img_2582
 

Het gemeentebestuur van Merchtem wil haar openbare verlichting tegen 2030 volledig ombouwen naar led. Dit past in haar klimaatdoelstellingen en de ambitie van de Vlaamse regering om volledig te verledden tegen 2030.

 

De gemeente Merchtem telt momenteel 2.638 verlichtingstoestellen. Hiervan was eind juni 2021 31,69% uitgerust met led, onder andere Mieregemstraat, Vesten, Weyenberg, Kouter, Nieuwbaan en Brusselsesteenweg werden reeds uitgerust met ledverlichting.  

 

Het gemeentebestuur doet een beroep op Fluvius voor het dagelijks beheer van het openbare verlichting-park. Fluvius biedt verschillende brandprogramma’s aan. Zo kan de openbare verlichting gedimd of zelfs helemaal worden gedoofd. Dit bespaart energie en heeft een positief effect op mens en omgeving. 

 

Gemeente Merchtem stelt elk jaar, in overleg met de netbeheerder, een jaaractieplan op ter realisatie van de budgetten van het meerjareninvesteringsplan. Dit omvat projecten van functionele openbare verlichting en ook semi-openbare verlichting (bv. architecturale verlichting, sportterreinverlichting, …). Van januari tot juni 2021 investeerde het gemeentebestuur 173.324,72 euro in openbare verlichting.

 

Defecte straatlampen kunnen steeds worden gemeld via de website straatlampen.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief