MERCHTEM - Werken aan de Heirbaan start van de fase 3

C21

MERCHTEM - Werken aan de Heirbaan start van de fase 3

A_werken
In de gemeente Merchtem gingen de werken aan de Heirbaan van start nu de fase 3. Deze fase behelst het kruispunt Sint Janstraat/Gasthuisstraat t.e.m. Heirbaan t.h.v. huisnummer 4.
Volgende werken zullen worden uitgevoerd: Vernieuwing van de riolering, vernieuwing van de wegverharding en de vernieuwing van de nutsvoorzieningen. Er zal ook een noodleiding aangelegd worden door de Watergroep zodoende dat de waterlevering niet in het gedrang komt tijdens de werken. De werken aan de derde fase tot en met de onderlaag zullen duren tot 15 juli 2022, zodat er tijdens het bouwverlof over gereden kan worden. De aannemer stelt alles in het werk om het kruispunt met Sint Janstraat terug open te stellen in de eerste week van juli. Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Na het bouwverlof zal de toplaag nog worden aangelegd.
 
Voor de bewoners die rond de werfzone wonen, wordt door de aannemer gevraagd om tijdens de werken het voertuig buiten de werfzone te parkeren. Naarmate de werken vorderen zal de toegang tot de woningen geleidelijk vrijgegeven worden.
 
Verkeersmaatregelen
De omleiding voor het lokaal verkeer van Merchtem naar Londerzeel zal verlopen via Bleukenweg en Terlinden richting Heirbaan. De omleiding voor het lokaal verkeer van Londerzeel zal verlopen via Londerzeel over Heerbaan en Heirbaan rechts via Brusselstraatje en Dahliastraat naar de Kouter. In de Dahliastraat wordt enkel verkeer toegelaten richting Kouter. Op beide lokale omleidingswegen worden verkeersremmers geplaatst en zal de snelheid beperkt worden tot 30 km/u. Op de Kouter t.h.v. de Dahliastraat geldt een parkeer- en stationeerverbod. De omleiding voor het zwaar verkeer in beide richtingen zal verlopen via Merchtem over Wolvertemsesteenweg naar Wolvertem over Merchtemsesteenweg, Driesstraat en Veilinglaan en zo via Londerzeel over Robbroekstraat. Het doorgaand verkeer richting Londerzeel zal verlopen via dezelfde omleiding als het zwaar verkeer. De omleiding voor de bussen van De Lijn zal in beide richtingen verlopen via Wolvertemsesteenweg, Linthoutstraat richting Meuzegem en zo via Veilinglaan naar Londerzeel, Robbroekstraat.
De omleiding voor het doorgaand verkeer van Merchtem naar Peizegem/Buggenhout zal verlopen via Sint Janstraat, Galgestraat, Neerkouter richting Kouter. In de Neerkouter wordt enkel verkeer toegelaten komende van de Galgestraat. De omleiding voor het doorgaand verkeer van Peizegem/Buggenhout naar Merchtem zal verlopen via Kouter, verbindingsbaantje richting Galgestraat huisnr. 135, Galgestraat, verbindingsbaantje t.h.v. huisnr. 109 richting Eyckstraat en Eyckstraat. In de verbindingsbaantjes tussen Kouter en Galgestraat huisnr. 135, tussen Galgestraat huisnr. 109 en Eyckstraat en Eyckstraat wordt enkel verkeer toegelaten komende uit de richting van Peizegem/Buggenhout.
Voor de fietsers naar Peizegem/Buggenhout wordt een omleiding in beide richtingen voorzien via baantje Hoge Weide, Terlinden, Heirbaan en Molenstraatje. Aansluitend op fase 3 zal gestart worden met de werken aan fase 2 – Heirbaan 4 t.e.m. Heirbaan 60. Hiermee zal gestart worden na het bouwverlof. Deze werken zullen volgens de huidige planning uitgevoerd zijn tegen eind 2022. Hierover wordt in de toekomst nog verder gecommuniceerd. De aannemer is Grondwerken De Mol BVBA uit Lochristi – 09/356.90.79. Tijdens de werken zijn zij het eerste aanspreekpunt.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief