OPWIJK – Erfgoeddag

C21

OPWIJK – Erfgoeddag

Editiepajot_erfgoeddag_2010

Op 25 april wordt in gans Vlaanderen, ook in Opwijk, opnieuw Erfgoeddag georganiseerd: dag waarop het roerend en immaterieel erfgoed centraal staat. Het centrale thema waarrond dit jaar activiteiten worden ingericht, is 'Fake?'.

Zoals elk jaar geeft Heemkring Opwijk-Mazenzele haar eigen invulling die rechtstreeks aansluit bij het centrale thema.
Maurice Willocx: “Onder de titel 'Te mooi om waar te zijn... ? Verkiezingspropaganda en verkiezingscampagnes uit de vorige eeuw in Opwijk en Mazenzele' gaan we op zoek naar meer dan 150 jaar verkiezingsgeschiedenis in Opwijk en Mazenzele.
Wie kon er gaan stemmen en wanneer? En op welke partijen en kandidaten? Hoe werden de verkiezingen georganiseerd? Wat waren de thema’s die de inzet van de verkiezingen waren... Hoe zag de verkiezingspropaganda er uit? Wie werd er verkozen en waarom? De dorpspolitiek…
 
Aan de hand van documenten, foto's, liedjes, filmpjes en ander beeldmateriaal willen we met een tentoonstelling de mensen kennis laten maken met bekende en minder bekende aspecten van de verkiezingen. Aansluitend verzorgen wij ook een bijzondere geïllustreerde publicatie over het onderwerp.
Als pluralistische vereniging wenst Heemkring Opwijk-Mazenzele alle plaatselijke politieke partijen en strekkingen aan bod te laten komen.
 
Wij beschikken over heel wat interessante zaken uit onze eigen verzamelingen en uit diverse archieven die ter beschikking staan. Wij streven uiteraard naar een evenwichtig en zo volledig mogelijk geheel.
Wie bezit nog materiaal van welke aard ook dat interessant kan zijn: drukwerk, voorwerpen (verkiezingsgadgets bijv.), foto's, affiches, geluid- of filmfragmenten (bijv. van de inhaling van burgemeesters),...?
 
Zaken die in bruikleen worden gegeven, zullen in de meest optimale omstandigheden worden getoond. Onmiddellijk na Erfgoeddag bezorgen wij ze gegarandeerd correct terug. Indien gewenst wordt enkel een foto of een scan van het document of het voorwerp genomen, eventueel ter plaatse”, aldus Maurice Willocx.
 
Mocht u nog meer informatie wensen, kan u ons steeds contacteren:
Ingo Luypaert, Steenweg op Lebbeke 33 Opwijk – Tel. 0478 234 733
Jan Meeussen, Stationsstraat 13, Opwijk – tel 052-35 67 90
Maurice Willocx, Bolstraat 93, Opwijk – Tel. 052-35 50 27
 
Meer info:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief