OPWIJK deelde bloemzaad uit ter gelegenheid van de Week van de Opvoeding

C21

OPWIJK deelde bloemzaad uit ter gelegenheid van de Week van de Opvoeding

Editiepajot_opwijk_deelnemers_aan_de_week_van_de_opvoeding_foto_gerrit_achterland
Deelnemers aan De Week van de Opvoeding. - Foto © An Peeters
 

De Week van de Opvoeding liep van 16 tot 23 mei met “Opvoeden is meegroeien” als centraal thema. De gemeente Opwijk nam voor het tweede jaar op rij deel aan dit initiatief, wou hiermee beklemtonen dat kinderen opvoeden een samenwerking is tussen ouders, scholen, voor- en buitenschoolse opvang, waarbij ook de gemeente een belangrijke rol te spelen heeft.

Om dit in de verf te zetten werden er meer dan 2.000 zakjes met zonnebloemzaad uitgedeeld aan de leerlingen van alle Opwijkse scholen, aan de kinderen van IBO ‘t Sloeberke en aan alle kindjes die gebruik maken van de voorschoolse opvang. Ook de ouders van de pasgeborenen ontvangen een pakketje.
Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding werden er in Vlaanderen en Brussel tal van activiteiten georganiseerd voor ouders en mensen die met de opvoeding van kinderen bezig zijn. ”Met het thema ‘Opvoeden is meegroeien’ willen we tonen dat niet alleen kinderen groeien, ook opvoeders en ouders groeien mee met hun kinderen. In Opwijk hebben wij ervoor gekozen om zakjes met zonnebloemzaad uit te delen aan de kinderen van de Opwijkse scholen, aan kinderen die naar de buitenschoolse opvang ’t Sloeberke komen en aan kindjes die gebruik maken van de voorschoolse opvang in onze gemeente”, vertelt schepen van jeugd Marijke De Vis. “Het samen planten van de zaadjes en het verzorgen van een plantje tot een mooie grote zonnebloem symboliseert het samen groeien in de opvoeding. Het blijft echter niet bij het uitdelen van zonnebloemzaadjes. Later dit jaar, in september, organiseert de jeugddienst nog 3 gratis informatieavonden over opvoedingsondersteuning.”
Opwijk is een gemeente die veel belang hecht aan opvoeding. Naast aanbieder van onderwijs in De Boot, de MOZA-IK en ’t Schoolhuis vangt het gemeentebestuur dagelijks ongeveer 100 kinderen op in de buitenschoolse opvang ’t Sloeberke. Er zijn in totaal 9 begeleiders die de kinderen na schooltijd opvangen en dus ook een stukje van de opvoeding voor hun rekening nemen. Ook de naschoolse opvang in de deelkernen Nijverseel, Droeshout en Mazenzele is in handen van de gemeente. Via de dienst onthaalouders van het OCMW biedt de gemeente ook voorschoolse opvang aan. Het gemeentebestuur wil ook in de toekomst deze rol van opvoeder blijven opnemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2011
An Peeters
An Peeters
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief