OPWIJK - Snoei uw taxushaag en vecht mee tegen kanker

C21

OPWIJK - Snoei uw taxushaag en vecht mee tegen kanker

Taxus

Deze zomer zamelt de gemeente Opwijk taxussnoeisel in ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het snoeisel van de taxushaag (Taxus baccata) bevat de kostbare stof baccatine die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen verschillende soorten kanker. Maar voor 1 kilo baccatine is meer dan 12 ton snoeisel nodig. Dat is een hele hoop.  

U kan helpen deze hoop te vergroten en breng tussen 15 juni en 15 september uw taxussnoeisel gratis naar het containerpark. U levert hiermee grondstof die effectief verwerkt wordt tot medicijnen en bovendien wordt per kubieke meter taxussnoeisel 40 euro geschonken aan Kom op tegen Kanker.
 
Het taxussnoeisel moet voldoen aan de volgende voorwaarden :
·         jong snoeisel
Enkel het éénjarig snoeisel (takken tot 30 cm) van de Taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden.
·         vers snoeisel
Het snoeigroen moet zo snel mogelijk gedroogd worden, anders wordt het waardeloos. Breng uw taxussnoeisel dus binnen de 24 uur naar het containerpark of het verzamelpunt in uw buurt. Zorg ervoor dat het snoeisel niet verhit.
·         zuiver snoeisel
Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.
·         droog snoeisel
Het taxussnoeisel moet droog zijn. Snoei uw taxushaag dus alleen bij droog weer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief