OPWIJK - Uitvoering van werken aan de overwelfde Asbeek ter hoogte van de Gasthuisstraat

C21

OPWIJK - Uitvoering van werken aan de overwelfde Asbeek ter hoogte van de Gasthuisstraat

Opwijk_p200
Repro EP

Het openleggen van de Asbeek zou in het project Kloostertuin een belangrijke meerwaarde moeten geven. Dit is spijtig genoeg niet het geval omdat er regelmatig sterke geurhinder is door vervuiling. Het gemeentebestuur wil graag hiervoor een definitieve oplossing en heeft dit probleem laten onderzoeken. Blijkt dat er nog een aantal rioolaansluitingen zijn op de overwelfde Asbeek, gedeelte tussen de Gasthuisstraat en voetweg nr.79 (verbinding Kattestraat - Oude Pastoriedreef).

In overleg met TMVW, rioolbeheerder Opwijk, werd studiebureau Talboom uit Puurs belast met de opmaak van een dossier tot het saneren van de Asbeek. De rioolaansluitingen op de inbuizing van de Asbeek zullen afzonderlijk worden opgevangen in een rioolbuis. Die buis wordt dan ter hoogte van de Gasthuisstraat aangesloten op de riolering van Aquafin NV. TMVW heeft de firma NV Wegenbouw Van De Kreeke uit Halen belast met de uitvoering van het werk. De aanvangsdatum is vastgesteld op maandag 27 augustus. In de week die voorafgaat zullen de nutsmaatschappijen aldaar wat aanpassingswerken uitvoeren, voornamelijk het verleggen van leidingen.
De uitvoeringstermijn der werken is vastgesteld op 40 werkdagen, dus ongeveer 2 kalendermaanden zonder weerverlet. Het werk zal een beperkte hinder geven. Doorgaand verkeer zal steeds mogelijk zijn. De uitvoering van de werken worden geregeld door TMVW Gent, tel 09/241.06.46 en vanuit de gemeente Opwijk opgevolgd door de controleur der werken, tel 052/36.51.38.
Na de uitvoering van de werken zal de Asbeek zuiver zijn en zonder reukoverlast door de Kloostertuin kunnen stromen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief