OPWIJK - Peuters schenken fopspeen aan Opwijkse Tuttenboom

C21

OPWIJK - Peuters schenken fopspeen aan Opwijkse Tuttenboom

Editiepajot-ingezonden-foto-tuttenboom
ingezonden foto

Het succes van de Tuttenboom, het concept dat peuters ertoe aanzet hun fopspeen of tutje aan de lokale “Tuttenboom” te schenken, krijgt navolging in onze regio. JCI West-Brabant, de vormings- en netwerkingsorganisatie voor jonge ondernemende mensen tot 40 jaar, roept alle peuters die daar klaar voor zijn op hun tutje in de Tuttenboom te komen hangen op zaterdag 26 april te Mazenzele (Opwijk).

Het Tuttenboom-concept kent zijn ontstaan in Frederiksberg Gardens in Denemarken. Jaar in jaar uit kunnen kleine kinderen daar hun tut afgeven aan een welbepaalde boom. Dit is een jarenlange traditie want de Denen geloven dat je een eerste mijlpaal bereikt op de leeftijd van 3 jaar. Je bent geen baby meer, maar klaar om de dag aan te vatten in de crèche en dat betekent, onder meer, het afstaan van de tutjes. Dit is een redelijk moeilijk moment voor de peuter, dus maken vele ouders er een dagje van, om dit makkelijker te maken, en nemen ze hun kinderen mee naar deze boom.

De opzet van de Tuttenboom gaat verder dan gewoon maar een fopspeen in een boom hangen. Het concept wil ouders tegelijk ook bewust maken van de risico’s die gepaard gaan bij het te lang tutteren. Kinderen die te lang tutteren lopen onder meer het risico op het ontwikkelen van spraakproblemen en misvorming van het gebit.

De Tuttenboomdag West-Brabant zal plaatsvinden op zaterdag 26 april van 14 tot 18u in B&B De Kleine Deugd, Lepelstraat 10 te Mazenzele-Opwijk (www.dekleinedeugd.be). Alle peuters die de stap willen zetten, alsook de mama’s, papa’s en familieleden worden uitgenodigd om dit bijzondere moment feestelijk in de verf te zetten. Er worden talrijke leuke activiteiten voorzien zoals verhaaltjes voorlezen (bijvoorbeeld het Tuttenboom-verhaal “Fenne en de Tuttenboom”, geschreven door Tinne en Kristel De Smedt), zang en dans op het enige echte Tuttenboomlied, een Paaseierenraap, een springkasteel, een pannenkoekenbak en nog veel meer.

Meer informatie en inschrijven voor deze leuke namiddag kan via de website van JCI West-Brabant, http://www.jciwestbrabant.be/

Over JCI

Junior Chamber International (JCI) is een vorming- en netwerkingsorganisatie voor jonge ondernemende mensen. Door trainingen te volgen, projecten ten behoeve van de gemeenschap op poten te zetten en een netwerk op te bouwen, ontplooien de leden zich op het vlak van leiderschap en ondernemerschap met het oog op het creëren van positieve verandering in hun eigen omgeving. Wereldwijd telt de organisatie ci. 200.000 leden en dit in meer dan 5000 lokale afdelingen in meer dan 100 verschillende landen. De West-Brabantse afdeling heeft op dit moment 25 actieve leden en een tiental kandidaat-leden.

Voor meer informatie en/of vragen kan u steeds terecht bij Yasmina Plas - yasmina_plas@hotmail.com - Mobiel 0478/25 39 67 Volg ons op Twitter via @JCIWestBrabant

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief