OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

GEOFF BULL INTERNATIONAL JAZZ BAND op de avondmarkt te Opwijk - Jazz kende zijn ontstaan in de havenstad New Orleans (USA) in het begin van de 20e eeuw, uit een mengeling van muzikale invloeden uit Afrika, Europa en Azië. In een eeuw tijd groeide en evolueerde deze muziek wereldwijd en vormde de basis van tal van genres, waaronder ook de rockmuziek en in uitbreiding de popmuziek. De line-up van deze band vormt een groep muzikanten uit verschillende werelddelen met een gemeenschappelijke liefde voor de authentieke New Orleans Jazz. Ze ontmoetten elkaar door de jaren heen in verschillende bands en combinaties. Tevens zijn ze van de laatste generatie muzikanten die hun lievelingsmuziek nog konden leren uit de eerste hand, ‘t is te zeggen, van de authentieke Zwarte muzikanten die deze muziek creëerden. Deze unieke combinatie resulteert muziek op zijn allerbest, verrassend en onderhoudend. Afspraak op vrijdag 13 juni aan de St.-Pauluskerk te Opwijk om 20u30!

Onderzoek tot milieueffectrapportage van het RUP “Voetbalterrein De Sjoeters” - Het college van burgemeester en schepenen van Opwijk brengt zijn inwoners ter kennis dat in het onderzoek tot milieueffectrapportage voor het RUP “Voetbalterrein De Sjoeters” te Opwijk geconcludeerd is dat het voorgenomen plan geen aanleiding geeft tot aanzienlijke milieugevolgen en dat de opmaak van een planMER niet nodig is. De screeningsnota en de beslissing kunnen geraadpleegd worden op de website van de dienst Mer (www.mervlaanderen.be), alsook bij de dienst Grondgebiedzaken (GAC I – Marktstraat 55) tijdens de openingsuren.

Wie volgt Cindy Hermans op? In 2012 werd Cindy Hermans verkozen als opvolgster van onze eerste dorpsdichter Jos Tilley. Zij mocht gedurende twee jaar poëzie schrijven voor de Opwijkenaren. En of ze dat heeft gedaan! Het was altijd genieten. Binnenkort draagt zij haar titel over en worden er voor de derde maal verkiezingen georganiseerd voor een nieuwe dorpsdichter.

Iedereen die minimum 16 jaar en inwoner van de gemeente is, kan deelnemen. De deelname is gratis. De aanstelling vindt plaats tijdens de 11 juli-viering in Opwijk en dit op zondag 6 juli. Ben jij de volgende kandidaat? Wat verwachten wij van iedere deelnemer?

 • 1 Nederlandstalig gedicht over de gemeente Opwijk, met als thema ‘De Groote Oorlog’.
 • 1 Nederlandstalig gedicht over een zelfgekozen onderwerp.
 • Een motivatie waarom men het dorpsdichterschap ambieert.

De inzendingen worden ten laatste verwacht op maandag 23 juni 2014 in het gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk – t.a.v. Jeanine Van Nieuwenborgh – Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk. Het deelnemingsformulier en reglement kan je aanvragen in het Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk of downloaden via www.opwijk.be.

Enquête naar arbeidskrachten - Sinds 1 januari 1999 organiseert de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie een doorlopende enquête naar de arbeidskrachten. Ook in onze gemeente zullen gedurende 3 weken een aantal toevallig uit het rijksregister gekozen huishoudens door één van de enquêteurs bezocht worden. Deze socio-economische enquête bekijkt de werksituatie van elk lid van het huishouden. Men is verplicht om aan de enquête deel te nemen. De betrokken huishoudens worden hierover per brief op de hoogte gebracht.

Reispaspoorten goedkoper - Vanaf 1 juni 2014 is de prijs van gewone reispaspoorten gedaald met € 6. De federale overheid heeft in een nieuw contract lagere productieprijzen bedongen.

Prijzen vanaf 1 juni 2014

Normale procedure (2 weken) Spoedprocedure (1 of 2 werkdagen)

minderjarigen      € 45        € 230

meerderjarigen   € 75        € 260

Meer info en aanvragen? Dienst Burgerzaken – Marktstraat 55 – tel. 052 36 51 45

Meer info over de nodige reisdocumenten? Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: www.diplomatie.belgium.be   

Zitdagen college van burgemeester en schepenen - De leden van het college van burgemeester en schepenen houden in juli en augustus geen zitdagen. Een afspraak maken is wel altijd mogelijk.

Kermistornooi petanque - Het kermistornooi petanque vindt plaats op maandag 23 juni op het atletiekterrein (tegenover de sporthal). De wedstrijden starten om 9u30. Dit tornooi neemt een hele dag in beslag. Er wordt gespeeld met ploegen van twee spelers. De kostprijs is € 5 per ploeg. Voorinschrijven kan op de sportdienst: Heiveld 65 - tel. 052 35 02 30 of 052 35 33 71 - e-mail: kim.broodtaerts@opwijk.be

Kampioenschap van Opwijk voor wielertoeristen: reglement

 • Het kampioenschap vindt plaats op vrijdag 20 juni 2014.
 • Inschrijvingen: tussen 18u en 19u30.
 • Start om 20u aan de gemeentelijke sporthal.
 • Afstand: 63 km - 18 rondes.
 • De eerste 3 ronden wordt er achter de pilootwagen gereden.
 • Minimumleeftijd: 18 jaar (op de wedstrijddag).
 • A) Deelnemers moeten in Opwijk wonen.
 • B) Deelnemers die in Opwijk gewoond hebben gedurende minimum 5 jaar, kunnen deelnemen aan het kampioenschap wielertoeristen, maar moeten minimum 3 dagen vóór de datum van het kampioenschap hun inschrijving bevestigen op de gemeentelijke sportdienst (identiteitskaart meebrengen).
 • Deelnemers mogen niet aangesloten zijn bij de Nederlandstalige wielerbond (W.B.V) of de Franstalige wielerbond F.C.W.B.
 • Enkel koersfietsen zijn toegelaten (zonder attributen).
 • Het dragen van een fietshelm is verplicht.
 • Er kan een dopingcontrole plaatsvinden.
 • 4 reeksen:
 1. Eerste categorie: minstens 18 jaar zijn op de wedstrijddag (tot en met geboortejaar 1979).
 2. Tweede categorie: vanaf geboortejaar 1978 tot en met geboortejaar 1964.
 3. Derde categorie: vanaf geboortejaar 1963 en ouder.
 4. Vierde categorie: oud-Opwijkenaren.

NB. De raad van bestuur van de gemeentelijke sportraad heeft het volledige beslissingsrecht over gevallen die niet in dit reglement werden opgenomen.

Vernieuwd recyclagepark Opwijk: belangrijk bericht - Het vernieuwd recyclagepark is momenteel nog niet operationeel. De afwerking ervan duurt wat langer dan oorspronkelijk voorzien. Tot zolang het vernieuwde recyclagepark niet operationeel is, blijven uiteraard de huidige openingsuren van het bestaande containerpark van toepassing. Wie nog beschikt over een niet-volledig opgebruikte ‘10-beurtenkaart’, kan deze uiteraard nog verder opgebruiken tot zolang het vernieuwde recyclagepark in gebruik is. De datum van de officiële opening van het vernieuwde recyclagepark zal tijdig bekendgemaakt worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief