Kunst op komst: Haalt OPWIJK het?

C21

Kunst op komst: Haalt OPWIJK het?

Editiepajot-paul-onselaere-kunst-op-komst-opwijk-28062014

Drie gemeenten Galmaarden, Kapelle-op-den-Bos en Opwijk zijn geselecteerd voor de provinciale prijs "Kunst op Komst". Inzet is het kunstwerk ‘Prima Mater’ van Koenraad Tinel.

Het gaat hier over de achtste editie van de wedstrijd, georganiseerd dus door de provincie Vlaams-Brabant, maar in samenwerking met Radio 2 Vlaams-Brabant.

De gemeente Opwijk werd geselecteerd vooral omwille van de aangeboden locatie voor het beeld: hoe kan het ook anders dan het fraaie park Hof Ten Hemelrijk en de omgeving.

De drie finalisten dienen nu hun inwoners te informeren en te motiveren over de deelname aan deze wedstrijd.

Er wordt nagegaan tijdens de maand september in welke gemeente de meeste inwoners het kunstwerk kennen én waar het fijn is om te wonen.

Er wordt tevens de nadruk gelegd op het aspect kunst en samenhang in de gemeente.

Van 6 tot en met 10 oktober worden reportages uitgezonden op Radio 2. De luisteraars kunnen dan deze uitzendingen beoordelen en hebben een stem bij de uiteindelijke keuze van de winnaar, die tijdens de  finale-uitzending wordt bekend gemaakt.

Het beeld wordt in december ingehuldigd. De gemeente met het beste resultaat krijgt het beeld van de provincie in bruikleen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief