OCMW OPWIJK opent gezellig sociaal restaurant voor senioren

C21

OCMW OPWIJK opent gezellig sociaal restaurant voor senioren

Editiepajot_opwijk_soc
Zittend vlnr : Ineke Robijns, voorzitter OCMW, Viviane Thomas, Hoofd Maatschappelijk werkers, Vicky Robberechts, maatschappelijk werkster, staand vlnr : Geert Geeroms, directeur van het woon- en zorgcentrum De Oase, Patrick De Smedt OCMW-raadslid, François Vunckx, secretaris OCMW en Christel Ringoot, Ontvanger OCMW. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_opwijk_soc
Ineke Robijns tijdens haar openingsspeech. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_opwijk_soc
De bejaarden lieten zich de waterzooi van kip smaken. - Foto Roger Mortelmans.
 

Onder grote belangstelling werd in het woon- en zorgcentrum De Oase het sociaal restaurant feestelijk geopend. Het is een initiatief van het OCMW Opwijk.

Dit nieuwe project is niet zo maar tot stand gekomen maar sluimerde al enkele jaren. Af en toe kwamen reeds een tiental personen eten samen met de bewoners van het woon- en zorgcentrum.

Voorzitster OCMW Ineke Robijns gaf de aanwezigen nadere uitleg betreffende het nieuwe project “Aan tafel”, dat zich richt tot een breder publiek. Onder impuls van de gemeentelijke seniorenraad kwam alles in een stroomversnelling terecht.

De voorzitster ergert zich aan het feit dat senioren, maar ook andere mensen, door de “ik-maatschappij” vaak uit de boot vallen en in een sociaal isolement terecht komen. Het is voor deze mensen dat het OCMW een taak te vervullen heeft. Vanuit dat uitgangspunt is “Aan Tafel” ontstaan. Het wil meer betekenen dan een plaats waar mensen komen eten, daarvoor zijn er elders genoeg mogelijkheden. Het is de bedoeling om op een gastvrije manier mensen met elkaar in contact te brengen en ze ook een stukje te betrekken bij het leven van de bewoners en de medewerkers van het OCMW. De eettafel staat centraal als ontmoetingsplek terwijl de maaltijd als bindmiddel fungeert tussen mensen met verschillende achtergronden.

Het project “Aan Tafel” werd opgezet zonder extra personeel wel met een aantal reorganisaties binnen de diensten en kan tevens beroep doen op enkele vrijwilligers, die door de voorzitster figuurlijk in de bloemetjes gezet werden.

“Aan tafel” is alle dagen open tussen 11.30 en 13.45 uur, het eten wordt om 12 uur opgediend.

Senioren vanaf 65 jaar die te Opwijk wonen, kunnen er komen eten aan de prijs van 7 euro voor soep, hoofdgerecht, dessert, water en tafelbier. Vooraf dient ingeschreven te worden via het onthaal van woon- en zorgencentrum De Oase. Uiterlijk kun je de dag zelf toch nog inschrijven vóór tien uur op het nummer 052-36.59.40 .

Wie jonger is dan 65 dient contact op te nemen met de afdeling sociale zaken van het OCMW op het nummer 052-36.95.11.

www.ocmw-opwijk.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief