OPWIJK - Nog niet open, maar toch al gekibbel rond ‘De Kersenpit’ Mazenzele

C21

OPWIJK - Nog niet open, maar toch al gekibbel rond ‘De Kersenpit’ Mazenzele

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

De cultuurraad van Opwijk is het ONEENS met de huurprijzen (lees te duur!) die de gemeente voorstelt voor de kersverse zaal De Kersenpit te Mazenzele (aan de kerk).

 

De cultuurraad stelt voor het tarief voor het gebruik van de volledige zaal te verminderen met meer dan de helft, tot 150 euro.

 

Een vereniging die slechts twee derde van de zaal nodig heeft, mag niet meer dan 125 euro te betalen. De huur voor familiefeesten is volgens de cultuurraad eveneens te duur. Daar wordt voorgesteld om 100 euro goedkoper aan te rekenen.

 

Van 23 januari tot 31 maart 2019 is de zaal slechts voor twee derden beschikbaar. De repetitieruimte is dan voorbehouden aan ‘t Mazels Toneel. De toneelgroep moet in het voorliggende reglement als enige vereniging slechts 88 euro huur betalen per opvoering. Dit dient voor iedereen zo te zijn, vindt de cultuurraad.

 

In De Kersenpit zijn 300 zitplaatsen en staand is de capaciteit 450 man. De huurder dient zelf enkele zaken mee te brengen zoals afwasmiddel en handdoeken. Dat de huurder ook toiletpapier moet meebrengen, vindt de cultuurraad overdreven en wil dat onderdeel geschrapt zien.

 

De grondige opkuis van de zaal neemt de gemeente voor haar rekening. Aan de zaal is een ondergrondse afvalstraat geïnstalleerd om gratis papier, glas en restafval te deponeren.

 

Afwachten nu hoe het gemeentebestuur zal reageren en bereid is het nieuwe tariefreglement nog eens aan te passen. Dit kan gebeuren tijdens de allerlaatste zitting van de huidige legislatuur op dinsdag 18 december 2019.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief