Nieuwjaar met politieke prijzen bij de OPWIJKse partijen

C21

Nieuwjaar met politieke prijzen bij de OPWIJKse partijen

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Het is een traditie dat de politieke partijen een nieuwjaarsbijeenkomst/receptie houden. Het is eveneens een traditie dat er dan prijzen uitgereikt worden.

 

Bij CD&V Opwijk ging de jaarlijkse Egelprijs van de jongerenwerking Joop, naar de Soepkadee’s van vzw Zonnelied. In Zonnelied wordt zorg verleend aan mensen met een verstandelijke beperking. De Soepkadee’s is een initiatief van enkele begeleiders waaronder Didier Verplancke en Linda Vervliet. Veel soep mensen, dan zouden we heel wat mensen op de wachtlijst een leuke dagbesteding kunnen aanbieden”, meldt Didier. “En die soep brengen we dan bij de mensen. Zo kunnen we meer buiten komen.”

 

De soep met zelfgemaakte bouillon en korte ketengroenten is te bestellen en af te halen bij Zonnelied De Wilg in de Millenniumstraat in Opwijk. Meer info via soepkadee@gmail.com of  0472/256935.

 

Bij NVA is er dan de Tijl Uilenspiegelprijs  en geschonken aan de Sportvrienden uit Mazenzele. Zij slaagden erin om voor de tweede keer het wielerkampioenschap van Vlaanderen naar de Opwijkse deelgemeente te halen. Voorzitter is Willy Robijns.

 

Zeven jaar geleden waren de beroemde Mazelse koersen op sterven na dood, maar met een vernieuwde ploeg zette men zich recht en hoe trouwens…  In 2016 mocht men voor het eerst het Kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten organiseren. Vorig jaar was dit opnieuw het geval Kampioenschap van Vlaanderen voor meisjes. In het voorprogramma was er een wedstrijd voor elite-vrouwen.

 

 

Bij de Open VLD waren het andere prijzen, want na ontelbare jaren gaf burgemeester Albert Beerens de voorzittersfakkel door aan Johan Kumps (42), hij woont in Mazenzele (Dorp) en ondervoorzitter is Jens Vanderperren (Nijverseel) in de plaats van Pierre Van de Velde, de vroegere schepen die trouwens midden dit jaar stopt met de politiek als gemeenteraadslid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief