COVID-19: Vaccinatie WZC De Oase OPWIJK

C21

COVID-19: Vaccinatie WZC De Oase OPWIJK

Spandoek_raadvanbestuuropcura
 

Sinds 2 januari 2021 is het woonzorgcentrum De Oase van welzijnsvereniging OPcura volledig coronavrij na een uitbraak van COVID-19 die tien weken heeft geduurd. Er zijn momenteel geen bewoners meer met COVID-19 en alle personeelsleden testten negatief tijdens de laatste twee preventieve testings. 

 

De Raad van Bestuur leeft mee met de bewoners en familieleden die getroffen werden tijdens deze uitbraak. Tevens wenst zij alle personeelsleden en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit tijdens de voorbije maanden. Ook de steunbetuigingen van Opwijkse handelaars en inwoners heeft ons deugd gedaan. De Raad van Bestuur wil dan ook met een spandoek aan de hoofdingang van het woonzorgcentrum haar steun betuigen aan de bewoners en de medewerkers (foto als bijlage). 

 

Woonzorgcentrum De Oase is na het beëindigen van de uitbraak dan ook volledig klaar voor de vaccinatie. Deze staat ingepland op dinsdag 19 januari 2021. Ons woonzorgcentrum ontvangt het Comirnaty-vaccin van Pfizer en BioNtech geleverd via het HUB-ziekenhuis UZ Brussel te Jette. Dit vaccin wordt in twee dosissen toegediend. Het tweede vaccinatiemoment wordt 21 dagen later ingepland, namelijk op dinsdag 9 februari 2021. 

 

Morgen wordt het vaccin toegediend aan alle bewoners van het woonzorgcentrum met inbegrip van het kortverblijf, maar niet aan bewoners van de serviceflats of gebruikers van ons dagverzorgingscentrum ’t Zonnedal. 

 

Ook ontvangen alle medewerkers van welzijnsvereniging OPcura het vaccin met uitzondering van onze medewerkers huishoudhulp met dienstencheques. Ook jobstudenten en stagiairs krijgen een vaccin tijdens deze eerste fase. 

 

Zowel bewoners als medewerkers moeten hun schriftelijke toestemming geven voor de vaccinatie. Er is zowel bij de bewoners als bij het personeel een grote vaccinatiebereidheid, exacte cijfers zullen kenbaar gemaakt worden na het vaccinatiemoment. 

 

Dit vaccinatiemoment werd de voorbije week grondig intern voorbereid, zodat alles efficiënt kan verlopen. Een aanvullend persbericht over het verloop van deze vaccinatie verschijnt op woensdag 20 januari 2021.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief