OPWIJK - Coronaproof verjaardagsfeest voor 101-jarige Yvonne in WZC De Oase

C21

OPWIJK - Coronaproof verjaardagsfeest voor 101-jarige Yvonne in WZC De Oase

Foto_101_jaar_yvonne_geeurickx_25-01-21
 

Op maandag 25 januari 2021 werd er feestgevierd in het woonzorgcentrum De Oase van welzijnsvereniging OPcura. Yvonne Geeurickx, geboren op 23 januari 1920, was 101 jaar geworden. Deze uitzonderlijke gebeurtenis mocht uiteraard niet zomaar voorbijgaan. 

 

Door de vele COVID-19-voorzorgsmaatregelen was het feest ietwat beperkter dan voor haar 100e verjaardag, maar daarom niet minder gezellig. ’s Ochtends startte het feest met een lekker en feestelijk ontbijt in de zaal op het gelijkvloers in aanwezigheid van haar vaste nauw contact, terwijl vier familieleden in een tentje buiten aan het raam konden mee ontbijten. ’s Middags begonnen de feestelijkheden opnieuw in de leefruimte van haar afdeling Hulstberg waar zij samen met de medebewoners genoot van een zelfgekozen feestmaaltijd. De dag werd afgesloten met verjaardagstaart en koffie opnieuw in de zaal beneden met haar vaste nauw contact en vier familieleden in het tentje buiten aan het raam. 

 

Onze 101-jarige bewoner is afkomstig uit de Kalkestraat te Opwijk waar zij ook na haar huwelijk met haar man Jozef Robberecht is blijven wonen. Samen hebben zij vijf kinderen grootgebracht. Yvonne werkte thuis deels als naaister en deels op de boerderij. Ze was zeer handig met naald en draad en maakte o.a. haar eigen trouwkleed en de trouwkleren van haar kinderen. Haar echtgenoot is ondertussen ruim 20 jaar geleden overleden. 

 

Sinds 16 juli 2018 verblijft Yvonne in het woonzorgcentrum De Oase. Vervelen doet zij zich niet, maar alles verloopt op een rustiger tempo. Wij kennen Yvonne als een trotse dame en een echte familiemens die graag de voor haar belangrijke dingen (zoals fotoalbums, kaartjes,…) verzamelt. 

 

Yvonne heeft genoten van haar verjaardag, van de vele geschenken en kaartjes die zij heeft ontvangen, ook van het boeket bloemen dat door het koningspaar via een plaatselijke bloemist aan haar werd bezorgd. 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief