OPWIJK - Gemeentelijke buitengewone school MOZA-IK: testresultaten COVID-19 en heropening school

C21

OPWIJK - Gemeentelijke buitengewone school MOZA-IK: testresultaten COVID-19 en heropening school

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Vorige week kreeg de gemeentelijke buitengewone basisschool MOZA-IK te maken met verschillende positieve coronasneltesten. Om erger te voorkomen heeft de school in samenspraak met het gemeentebestuur, Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Eerstelijnszone AMALO en Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om onmiddellijk de school te sluiten en alle leerlingen en schoolpersoneel in quarantaine te plaatsen. Onderzoek naar eventuele clustervorming werd ingepland.

 

Tweede negatieve ronde

Op vrijdag 5 maart 2021 werden alle betrokkenen opgeroepen om zich te laten testen door het mobiel testteam van UZ Leuven. Wie door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, werd doorverwezen naar de huisarts of triagepost.

 

Alle geteste leerlingen en schoolpersoneel van de MOZA-IK hebben dit weekend hun resultaat ontvangen. De resultaten van deze testen waren telkens negatief.

 

Ook de personen waarbij eerder een sneltest werd afgenomen, ondergingen een klassieke PCR-test, die genetisch materiaal van het virus detecteert. Uit deze verfijnde testen is gebleken dat ook deze uiteindelijk een negatief resultaat hadden, wat erop wijst dat de eerder afgenomen sneltesten een verkeerd resultaat hebben weergegeven.

 

School gaat sneller open

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat er geen reden is om de school nog de hele week gesloten te houden. Aangezien er geen hoogrisicocontacten meer zijn geweest en omwille van de negatieve testresultaten, hebben de betrokken partijen na crisisoverleg beslist dat de school veilig kan heropstarten vanaf woensdag 10 maart 2021 (i.p.v. maandag 15 maart). Op woensdag 10 maart 2021 is het pedagogische studiedag, waardoor de lessen op school hervatten op donderdag 11 maart 2021. Vanaf dan is er opnieuw voor- en naschoolse opvang en busvervoer.

 

Het schoolpersoneel en de leerlingen mogen vanaf woensdag 10 maart 2021 uit quarantaine. Van woensdag 10 tot en met zondag 14 maart 2021 volgt een periode van verhoogde waakzaamheid en moeten hobby’s, contacten met kwetsbare personen (bv. grootouders) en risicogroepen zoveel mogelijk vermeden worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief