OPWIJK - Overname BuSO ‘t Schoolhuis

C21

OPWIJK - Overname BuSO ‘t Schoolhuis

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

De gemeenteraad heeft op dinsdag 23 maart 2021 de overdracht van de gemeentelijke school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs ’t Schoolhuis aan de scholengroep Ringscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap goedgekeurd.

 

Eind deze week geeft het GO! onderwijs op haar beurt groen licht voor de overname. Deze gaat in op woensdag 1 september 2021 volgens de modaliteiten bepaald in het protocolakkoord. De aangeboden studierichtingen blijven voor minstens vijf jaar behouden.

 

Personeel

Alle personeelsleden die dit wensen, zullen tewerkgesteld worden in het gemeenschapsonderwijs (GO!). Voor wie dit niet wenst, treedt de procedure van wedertewerkstelling of reaffectatie in werking.

 

Het niet-gesubsidieerd poetspersoneel wordt niet overgedragen, maar blijft tewerkgesteld bij het gemeentebestuur van Opwijk.

 

Infrastructuur

De schoolgebouwen gelegen aan de Schoolstraat 11 en de infrastructuur van de tuinbouwafdeling in de Karenveldstraat blijven eigendom van de gemeente. Het gebruik ervan door het GO! wordt geregeld in een erfpachtovereenkomst.

 

Toekomst

Het gemeentebestuur hoopt met deze overdracht de toekomst van de school te verzekeren. Door in te stappen in een scholengroep met meer expertise op het vlak van organiseren van onderwijs zal de school kunnen rekenen op een betere ondersteuning.

 

Door de oprichting van een opvolgingscomité zal het gemeentebestuur de toepassing van het protocolakkoord en de werking van de school jaarlijks evalueren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief