De gemeente OPWIJK richt een ecoteam op

C21

De gemeente OPWIJK richt een ecoteam op

Editiepajot_ecoteam_opwijk_foto_kos
Het Opwijkse ecoteam. - Foto Kos
 

Het gemeentebestuur van Opwijk heeft i.s.m. Ecolife een ecoteam opgericht. Dit team bestaat uit gemeentepersoneelsleden die vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Met het programma ecoteam@work ondersteunt Ecolife organisaties die hun medewerkers actief willen betrekken bij hun inspanningen rond duurzaam ondernemen.

De gemeentepersoneelsleden werden eerst aan een milieugedragsscan onderworpen. Deze scan gaat na hoe milieuvriendelijk de medewerkers op de werkvloer zijn en stimuleert hen om zelf goede ideeën aan te reiken of hun mening te geven over de inspanningen die nu al geleverd worden. Vervolgens ging het ecoteam samen met een eco-teamcoach aan de slag.
 
De opdracht? Besparingen realiseren op vlak van energie en water, het papiergebruik doen dalen, de collega's stimuleren om milieuvriendelijk(er) naar het werk te komen, ... Kortom: werk maken van interne milieuzorg. Het grote verschil met klassieke milieuzorg zit hem in het teamwork en de bottom up-aanpak: de 'gewone' medewerkers nemen het duurzame verhaal zelf in handen. Dit leidt niet alleen tot simpele maar slimme maatregelen op vlak van infrastructuur en procedures, maar vooral ook tot sterke sensibiliserende acties die het gedrag van de collega’s op het werk en thuis positief beïnvloeden.
 
Meer info ? Milieuambtenaar Eric Roelands – Tel. 052/36.51.31
E-mail: eric.roelands@opwijk.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2009
Steven Walravens
Foto Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief