TERNAT plant speelbos aan

C21

TERNAT plant speelbos aan

Speelbos_2013-05-07_11
Vanaf de Muilemlaan loopt een vetweg naast de Muggebeek die toegang verleent tot het toekomstige speelbos.
 
Speelbos_2013-05-24_08
Tussen de achtertuinen van de bewoners van de Muilemlaan en het speelbos komt er een ruime bufferstrook.
 
Speelbosbeekfoto
Tussen het terrein van de gemeente en het bos van het OCMW loopt het Muggebeekje. Ideaal voor een avontuurlijk speelbos.
 

Woensdag start de gemeentelijke milieudienst met het aanplanten van een speelbos aan de Muilemlaan. Het gemeentebestuur wil hier zoveel mogelijk inwoners bij betrekken en daarom werd ook een beroep gedaan op de kinderen van de scholen, natuurverenigingen en bewoners van het rusthuis.

“Het speelbos is een mooi voorbeeld hoe we met een geïntegreerd beleid een groot aantal doelstellingen op een creatieve en goedkope manier kunnen realiseren”, zegt milieuschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+). “Bij het begin van deze legislatuur hebben we samen met de milieudienst contact gezocht met de recreatiediensten en de sociale sector (OCMW) om een aantal beleidsdoelstellingen te realiseren. Opwaarderen van de publieke ruimte, realiseren van een speelweefsel, verhogen van de biodiversiteit, stonden daarbij voorop. Er werden afspraken gemaakt hoe we recreatie en natuurbeleving konden verbeteren zonder aan de kwaliteit van het natuurlijk patrimonium te raken. Het speelbos is daar een mooi voorbeeld van.”

"Het budget hiervoor werd gevonden in het kader van het noodzakelijke compenseren van bomen die verdwenen waren bij het aanleggen van het recyclagepark", zegt de milieuschepen. Tussen de Muilemlaan en de spoorweg hadden OCMW en gemeente reeds deels beboste gronden aan de Muggebeek, die hiervoor perfect in aanmerking komen.  Tussen de achtertuinen van de bewoners van Muilemlaan en het speelbos komt een groene bufferstrook.

Ook in de wijk Cantillon wordt een verwaarloosd binnenpleintje binnenkort omgevormd tot publieke tuin met speelse elementen voor de kleinsten. In al deze projecten maar ook bij het aanplanten van groen in bijvoorbeeld de Rozenstraat en het recyclagepark of de uitbouw van het gemeentelijk park Kruikenburg wordt daarbij ook rekening gehouden met de biodiversiteit: bijenvriendelijke planten, een insecten- en bijenhotel, een bloemenweide, het hoort er allemaal bij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2014
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief