TERNAT - LVB implodeert

TERNAT - LVB implodeert

Img_8910
Volgens Open VLD voorzitter (vooraan met witte sjaal) heeft de beslissing van burgemeester Wachtelaer om een nieuwe lijst op te starten de LVB doen imploderen.
 

De voorzitter van de lokale Open Vld-afdeling reageert in Het Laatste Nieuws bitter op de nieuwe kieslijst die huidig burgemeester Luc Wachtelaer gelanceerd heeft. Een eigenaardige reactie omdat de liberalen via voorzitter Jean Dooms verleden jaar zelf aankondigden uit de LVB te stappen tegen de volgende verkiezingen en in de gemeenteraad  reeds een eigen koers varen los van de bestuursmeerderheid. Oud burgemeester Parys trachtte onlangs de troepen weer te hergroeperen en slaagde er zelfs in zijn vriend Angelo Van Wilderen uit de CD&V-fractie te laten stappen, zodat  hij kon rekenen op een extra stem in de gemeenteraad om de bestuursmeerderheid te dwarsbomen.

Maar volgens de liberale voorzitter heeft Wachtelaer de LVB nu dus laten imploderen. “Onze partij heeft er als hofleverancier van LVB voor gezorgd dat die lijst veertig jaar lang de burgemeester kon leveren”, zegt Dooms. Nu beslist de burgemeester volgens Dooms 'tegen alle gemaakte afspraken in, om zijn eigen meerderheid in de minderheid te plaatsen'. "Voor ons is de maat vol", zegt Dooms volgens Het Laatste Nieuws. Over welke afspraken Dooms het heeft is niet duidelijk.

De Ternatse Vld zal dus niet deelnemen aan het project van Luc Wachtelaer en Katleen Platteau. Wat de partij dan wel wil doen, is voorlopig niet duidelijk. Eerder was er een akkoord om een kartel te vormen met CD&V, maar na een meningsverschil rond het RUP De Marie en interne strubbelingen werden die plannen opgeborgen. “We gaan ons nu ernstig beraden over onze toekomst”, zegt Dooms. “Er zijn gesprekken lopende, maar onder welke naam of met welke formule we naar de kiezer stappen, is voorlopig nog niet bekend.”

Zie ook in Editiepajot van 14 maart 2017

Politieke intriges

Het Ternatse politieke landschap wordt alweer wat ingewikkelder. Op een persconferentie deelde gemeenteraadslid Angelo Van Wilderen mee dat hij uit de CD&V stapt en als onafhankelijke gaat zetelen in de gemeenteraad. Een tijd geleden kondigde gemeenteraadsvoorzitter Jean Dooms (derde van links beneden op de foto) nog aan dat Open VLD en CD&V een kartel gingen vormen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Wilderen was daar samen met Faes van Open VLD een van de drijvende krachten achter. Binnen CD&V was daar geen eensgezindheid over bleek toen uit een officiële reactie van CD&V. Onenigheid over een Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat de talrijke bouwovertredingen van de zaak De Marie moet regulariseren zette de zaken nog meer onder druk. Dat dossier verdeelt trouwens ook de LVB.

Voor de komende verkiezingen is Van Wilderen nog op zoek naar een partij. "Ik sluit geen enkele partij uit", zegt de politiek dakloze in Het Laatste Nieuws. "Ik heb goede contacten met zowel N-VA als Open Vld. En ook met de LVB en huidig burgemeester Luc Wachtelaer heb ik een eerlijke relatie.", voegt hij eraan toe. 

Bij CD&V reageert Michel Vanderhasselt verrast op het vertrek van hun raadslid, dat in 2013 als opvolger van Roland De Feyter in de gemeenteraad kwam (omdat Roland niet gelijktijdig met zoon Geert mocht zetelen). Hij beschouwde Van Wilderen als een vriend. "Daarom vind ik het echt jammer dat hij plots vertrekt zonder daar eerst met mij over te praten", verklaarde hij aan Het Nieuwsblad.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 07 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2018

archief