TERNAT - Eerst fietsenstalling en dan betaalparking

TERNAT - Eerst fietsenstalling en dan betaalparking

Img_9177
Er komt een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling tussen station en Assesteenweg, terwijl de definitieve fietsenstalling in de oude loods wordt gemaakt.In 2015 zette het gemeentebestuur een afsluiting rond de fietsenstalling en plaatste de NMBS beveiligingscamera's. Daarmee konden al enkele fietsendieven gevat worden.
 
Img_9254
In strook tussen perron en parking links van het station gaat de NMBS een met camera's bewaakte tijdelijke fietsenstalling en extra parkeerplaatsen aanleggen. Het betalend parkeren op de grote parking rechts van het station wordt pas ingevoerd wanneer deze werken voltooid zijn, vermoedelijk half februari.
 

De parking van de NMBS aan het station van in Ternat zal pas betalend worden nadat de spoorwegmaatschappij een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling en extra parkeerplaatsen heeft gerealiseerd tussen het station en de Assesteenweg (tussen parking en perron). Daarmee schuift de invoering van het betalend parkeren waarschijnlijk op naar februari. In de gemeenteraadscommissie Mobiliteit werd gisteren ook het nieuwe parkeerplan van de gemeente besproken.

Dat plan voorziet dat eerst en vooral in de stationsomgeving maar ook in andere centra een blauwe zone wordt voorzien voor kortparkeren (2 uur) waar inwoners van de gemeente (zoals pendelaars aan het station) mogen langparkeren met een parkeerkaart waarvoor ze 50 euro betalen. Bewoners van die zone krijgen hun kaart gratis. Op vraag van CD&V en spagroen+ komen er voor de handelszaken wel stroken waar uitsluitend kortparkeren wordt toegelaten (zoals de groene parkeerplaatsen in Lombeek). Op zaterdag zou er een langere parkeertijd worden voorzien omdat de parkeerdruk van de pendelaars dan wegvalt en klanten meer tijd krijgen om hun boodschappen te doen in Ternat.

Eerder verschenen

TERNAT - Betaalparking NMBS groot probleem voor omliggende gemeenten

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 15 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019

archief