TERNAT/REGIO - Kyotomobiel vertrekt voor reis door Vlaams-Brabant

C21

TERNAT/REGIO - Kyotomobiel vertrekt voor reis door Vlaams-Brabant

Verdeling_emissies_per_sector
De huishoudens zijn naast het verkeer de grootste oorzaak van CO2 uitstoot. Daarom deze sensibilisering met de Kyotomobiel. Maar ook de openbare verlichting is oorzaak van een belangrijke uitstoot. Daarom stelt Duurzaamheidsschepen Guido Van Cauwelaert aan de gemeenteraad voor om die te doven tussen 0 en 5 uur, van zondagavond tot vrijdagmorgen. Goed voor een vermindering van de uitstoot met 75 ton per jaar.
 
Klimaatmobiel1-www
‘Deze klimaatmobielen moeten ons helpen om onze provincie tegen 2040 klimaatneutraal te maken, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.
Klimaatprijswebgroot
Img_0115
Schepen Van Cauwelaert met gedeputeerde Tie Roefs en Bruno Moens van Pajopower.
 

Woensdag sluiten Duurzaamheidsschepen Guido Van Cauwelaert en de gemeentelijke Duurzaamheidsdienst de actie voor beter renoveren en energie besparen met de Kyotomobiel aan het gemeentehuis, af. Tegelijkertijd geven gedeputeerde Tie Roefs en Bruno Moens van Pajopower om 10 uur het startschot voor vier klimaatmobielen die vertrekken uit Ternat naar de rest van Vlaams-Brabant.

De huishoudens zijn naast het verkeer de grootste oorzaak van CO2 uitstoot. Daarom deze sensibilisering met de Kyotomobiel. Maar ook de openbare verlichting is oorzaak van een belangrijke uitstoot. Daarom stelt Duurzaamheidsschepen Guido Van Cauwelaert aan de gemeenteraad voor om die te doven tussen 0 en 5 uur, van zondagavond tot vrijdagmorgen. Goed voor een vermindering van de uitstoot met 75 ton per jaar. Al deze acties kaderen in het door de gemeenteraad goedgekeurde Klimaatactieplan van de gemeente Ternat, zegt Duurzaamheidsschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+).

KLIMAATMOBIELEN EN BENOVATIECOACH HELPEN BETER RENOVEREN

Vanaf maart gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten. Gemeenten kunnen een klimaatmobiel inschakelen om hun inwoners te informeren over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. De provincie Vlaams-Brabant, Pajopower, 3Wplus, IGO en De Kringwinkel Hageland, zetten ook BENOvatiecoachen aan het werk, die mensen met renovatieplannen begeleiden.
Op 28 februari om 10 uur worden de klimaatmobielen en de BENOvatiecoach voorgesteld in Ternat.

Vanaf maart trekken vier klimaatmobielen door Vlaams-Brabant.

‘Deze klimaatmobielen moeten ons helpen om onze provincie tegen 2040 klimaatneutraal te maken. In de klimaatmobiel krijgen mensen informatie over het renoveren van de woning,  energiepremies en –leningen en provinciale groepsaankopen voor energetische renovaties. Ze kunnen er ook terecht voor informatie om samen te investeren in hernieuwbare energie via bijvoorbeeld een burgercoöperatie’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

Een BENOvatiecoach zorgt voor een volledige doorlichting van de woning en stelt een renovatieplan op dat hij van a tot z mee begeleidt.

Op woensdag 28 februari om 10 uur stellen gedeputeerde Tie Roefs en Bruno Moens van Pajopower de klimaatmobielen en de BENOvatiecoach voor. Ze onthullen de  nieuwe klimaatmobielen.

Eerder verschenen

TERNAT - spagroen+ wil openbare verlichting doven van 0 tot 5 uur en CO2 uitstoot drastisch verminderen

TERNAT - spagroen+ en CD&V willen zonnepanelen plaatsen op gemeentegebouwen met hulp van coöperatieven met burgerparticipatie

TERNAT - De kyotomobiel is terug

TERNAT keurt klimaatplan goed en wint Vlaamse klimaatprijs

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief