TERNAT - Komt er een nieuwe LVB ?

C21

TERNAT - Komt er een nieuwe LVB ?

Img_0746
Heet blijft onduidelijk waar een aantal politieke zwaargewichten van van de oude LVB-lijst, zoals oud-burgemeester Ronald Parys en schepen Linda Billens, zullen terechtkomen bij de volgende verkiezingen
 
Rutger_luc_img_0406
Een poging om een kartel te maken met de nieuwe lijst Voor Ternat, waar ook andere LVB-ers als Luc Wachtelaer, Kathleen Platteau, Armand Van Malderen en AntoinetteTaelemans, kleindochter van Jean 'Laizn' De Backer, zouden op kandideren) zal waarschijnlijk niet tot een resultaat leiden. Volgens schepen Rutger Belsack zit er dan ook maar één ding op, ook beginnen met een nieuwe lijst.
 

Heet blijft onduidelijk waar een aantal politieke zwaargewichten van van de oude LVB-lijst zullen terechtkomen bij de volgende verkiezingen ( zie ook Editiepajot van 30 april ). In Het Laatste Nieuws vertellen ze vandaag dat een poging om een kartel te maken met de nieuwe lijst Voor Ternat, waar ook andere LVB-ers als Luc Wachtelaer, Kathleen Platteau, Armand Van Malderen en AntoinetteTaelemans, kleindochter van Jean 'Laizn' De Backer, zouden op kandideren) waarschijnlijk niet tot een resultaat zal leiden.

Volgens schepen Rutger Belsack zit er maar één ding op, ook beginnen met een nieuwe lijst. Belsack heeft een lidkaart van Open VLD maar betwist, net als oud OCMW-voorzitter Marc Faes en schepen Hilde Van Overstraeten een stemming in de lokale afdeling waarvoor een aantal mensen werden opgetrommeld die al lang geen deel meer uitmaakten van de partij en anderen die nog helemaal niet waren aanvaard. In het betwistingsdossier dat voor de administratieve commissie van de partij loopt zit zelfs een email waarbij één van deze personen zich aanbiedt bij de CD&V. 

De betwistte stemming leidde tot het aanduiden van Angelo Van Wilderen, die onlangs uit de CD&V-fractie stapte, tot lijsttrekker van een aparte liberale lijst, gesteund door LVB-raadsleden Jean Dooms en Frans Holsters. 

Ronald Parys die van 2000 tot 2016 burgemeester was en bij de laatste verkiezingen nog altijd afklokte op 1.650 voorkeurstemmen, het hoogste aantal van allemaal, zegt dan weer in Het Laatste Nieuws dat er momenteel geen project is waar hij zich kan bij aansluiten. “De nieuwe burgerbeweging Voor Ternat (eigenlijk : de lijst Voor Ternat, die steunt op het zogenaamde burgerplatform High Five, nvdr) doet op een andere wijze aan politiek. Daar beschouwen ze ons als oude krokodillen en wil men graag altijd een volledige consensus sluiten, maar zo kan je niet aan politiek doen. De voorbije twee jaar is er in Ternat niets meer gebeurd omdat men altijd streefde naar compromissen. Je moet als politieker ook gewoon knopen durven doorhakken", vindt de gewezen burgemeester. 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief