TERNAT - Burgemeester te gast in de burgemeestersmarathon van Radio 2

TERNAT - Burgemeester te gast in de burgemeestersmarathon van Radio 2

Img_2249
Er werd vooral gepraat over de paardensport.
 
Img_2248
 

Vandaag was ook burgemeester Vanderhasselt te gast in de burgemeestersmarathon van Radio2. Naast een lange intro over de paardensport ook een opvallende uitspraak over besparingen in de sociale sector.

Vanderhasselt was op zijn 23ste ruiter en had daar ook een foto van meegebracht.  Hij deed er toen naar eigen zeggen alles voor om wedstrijden te kunnen winnen. Later bouwde hij een eigen stoeterij uit - "geen manège" preciseert hij aan de journaliste van Radio 2 -  en volgden twee van zijn zonen hem op in de paardensport. Vanderhasselt is ook eigenaar van een transportbedrijf en nog verscheidene andere bedrijven. Hij werkt dan ook 18 uur per dag, zegt hij.

Over het beleid was er weinig te vernemen in het radiogesprek. Ternat zit dus met een tekort, vroeg de journaliste. Dat klopt eigenlijk niet want eind december werd een begroting in evenwicht goedgekeurd. Maar de vorige bestuursmeerderheden hebben veel geïnvesteerd in duurzame gebouwen en dardoor is er nu geen geld meer voor de plannen van de nieuwe meerderheid. De burgemeester zegt geen voorstander te zijn van een verhoging van de belastingen maar denkt dat er kan bespaard worden op de uitgaven. Dat kan bijvoorbeeld door de verdeling van het infoblad van de gemeente niet meer te laten doen door de werknemers van Groep Intro, een werkplaats van de sociale economie waar men laaggeschoolden opnieuw aan het werk probeert te krijgen (aan een eerlijk loon). Een zakenrelatie van de burgemeester zou dit goedkoper kunnen. Andere voorbeelden kon de burgemeester voorlopig niet geven maar hij kondigde aan dat die er wel komen, dankzij zijn groot zakelijk netwerk.

Het interview op Radio2

Lees ook : spagroenXL wil lichten doven na middernacht om klimaatdoelstelling te halen en

spagroenxl wil meer dienstverlening door efficiënter werkend gemeentebestuur

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2019
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019

archief