TERNAT - Voorstel doven openbare verlichting na middernacht op weekdagen uitgesteld

C21

TERNAT - Voorstel doven openbare verlichting na middernacht op weekdagen uitgesteld

Dovenverlichting
 

De bespreking van het voorstel van sp.aGroenXL om de openbare verlichting, op weekdagen, na middernacht tot 5 uur, te doven in bepaalde zones van de gemeente, werd door de gemeenteraad uitgesteld. Maar volgens de nieuwe milieuschepen wil het bestuur helemaal niet doven maar enkel dimmen, iets wat momenteel onmogelijk is.

Het voorstel tot gedeeltelijk doven van de straatverlichting om de CO2-uitstoot te verminderen en de klimaatdoelstellingen te halen, werd reeds vorig jaar vanuit sp.a-Groen ingediend als amendement op het Masterplan Openbare Verlichting dat toen aan de gemeenteraad werd voorgesteld. Die openbare verlichting veroorzaakt een CO2 uitstoot van 238 ton. Dimmen van de verlichting zal pas kunnen na de vernieuwing van het net en het vervangen van de lampen door ledlampen. Maar die vernieuwing gaat nog zeker 10 tot 15 jaar duren.

Daarom stelde sp.aGroenXL voor om tenminste een gedeelte van de verlichting te doventussen middernacht en 5 uur, van zondagavond tot vrijdagmorgen. Aan de gemeenteraad werden de plannen met de electriciteitscabines en de daardoor bediende zones bezorgd, en erwerd voorgesteld dat het college van burgemeester en schepenen een voorstel zou uitwerken waar er gedoofd kan worden.

Eerder verschenen en

Nacht van de duisternis lokt massa volk in Ternat : Met de Nacht van de Duisternis zetten Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2019
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief