Nacht van de duisternis lokt massa volk in TERNAT

Nacht van de duisternis lokt massa volk in TERNAT

Dsc_0369_knip
Met de telescopen van medewerkers van Volksterrenwacht Mira (waaronder Tanguy De Koster uit Ternat) in de Kruisstraat konden de deelnemers de sterren bekijken.
 
Dsc_0353_knip_knip
Ook Friedel Pas van vzw Preventie Lichthinder was aanwezig
 
Dsc_0354_knip_knip
Nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.
 
Dsc_0349_knip
 
Dsc_0363_knip
 
2015-10-10_19
De gemeente bood de deelnemers een picknick aan in park Kruikenburg.
 

Zaterdag organiseerde de gemeente in samenwerking met Natuurpunt ‘ De nacht van de duisternis ‘. In een gedeelte van de gemeente ging de straatverlichting uit. 150 mensen namen deel aan een picknick in het gemeentelijk park Kruikenburg en konden met de telescopen van medewerkers van Volksterrenwacht Mira (waaronder Tanguy De Koster uit Ternat) in de Kruisstraat de sterren bekijken.

In delen van de Weverstraat - Van Cauwelaertstraat - August De Feyterstraat - Kruisstraat - Terlindenstraat -Sterrelaan en T 'Serclaestraat werd door de gemeente de straatverlichting gedoofd..

Ook Friedel Pas van vzw Preventie Lichthinder was aanwezig.

Met de Nacht van de Duisternis zetten Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2015
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019

archief