Crimibox uit TERNAT Vlaams-Brabantse Starter van het jaar

C21

Crimibox uit TERNAT Vlaams-Brabantse Starter van het jaar

Crimibox
 
Crimibox_img_1687_png
 
Jimmy Cowé, eerder werkzaam bij de Federale politie, ontwikkelde vanuit zijn passie voor onopgeloste moordzaken een intrigerend en levensecht detectivespel. Hij startte "Crimibox" in juni 2017 met een eerste case. Begin 2018 werd dan een tweede case gelanceerd en sinds december 2018 is de derde case beschikbaar.
 
De Crimibox bevat alles wat een echt politiedossier omvat: foto’s van de plaats van delict, verslagen, getuigenissen, laboresultaten, bewijsstukken, … Bovendien wordt de realiteit naadloos in scène gezet. Spelers kunnen bellen naar een actief telefoonnummer, kunnen (levens)echte profielen opzoeken via sociale media, en informatie via internet opzoeken.
Jimmy Cowé maakt handig gebruik van nieuwe communicatiekanalen. Zo kunnen spelers ook beroep doen op een "Crimibox Office" en "Crimibase". Het eerste is een gesloten Facebook groep, waarbij spelers theorieën kunnen aftoetsen en vragen stellen over het onderzoek waarmee ze bezig zijn. "Crimibase" is een persoonlijke (chatbot) assistent via de smartphone. Via een app kunnen spelers filmisch materiaal bekijken zoals beelden van huiszoekingen, briefings van je diensthoofd, … en kunnen ze hulp inschakelen bij het onderzoek.
 
De "Crimibox" wordt exclusief online verkocht en wordt in samenwerking met een maatwerkbedrijf samengesteld en thuis geleverd. Momenteel richt Jimmy Cowé zich enkel op de Vlaamse en Nederlandse markt. Naar de toekomst wordt verdere internationalisering bekeken en wordt ook gedacht aan nieuwe vormen van het detectivespel. 
 
De jury waardeerde het sterke businessplan achter de "Crimibox". Het detectivespel werd in een vroeg stadium uitgetest, steunt op een sterk financieel plan en werd in de markt gezet met een duidelijke missie en kennis van het aanbod en de markt. Bovendien maakte de vooruitstrevende combinatie van een authentiek product zoals een gezelschapsspel met nieuwe technologische mogelijkheden indruk op de jury.  

Eerder verschenen :

TERNAT- startup Crimibox geselecteerd voor acceleratorprogramma van The Birdhouse

Website Crimibox

Facebookpagina Crimibox 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2021

archief