Dirk Lindemans schrijft boek over TERNAT in de Eerste Wereldoorlog

Dirk Lindemans schrijft boek over TERNAT in de Eerste Wereldoorlog

Img_2764
 
Img_2763
 

Binnenkort verschijnt het boek Groot-Ternat in de Groote Oorlog zoals beschreven in de nationale en internationale pers, van Dirk Lindemans.  Op basis van honderden berichten in vooral Belgische, Franse, Engelse, Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse kranten wordt de situatie in Groot-Ternat tijdens de eerste wereldoorlog beschreven. Die krantenberichten worden aangevuld met informatie die deze berichten in het juiste kader plaatsen. 

Zo krijgt u een zeer goed beeld van wat er in die tijd leefde in onze drie dorpen. U zal bijv. vernemen dat er in Wambeek een krijgsgevangenenkamp is geweest. Illustraties maken het beeld nog vollediger. En in voetnoten wordt doorverwezen naar andere bronnen waar nog meer te lezen valt. Honderden personen uit Groot-Ternat worden bij naam vermeld, en u kan ze in dit boek allemaal gemakkelijk terugvinden met een personenregister. Er is ook een plaatsnaamregister en een zaakregister, zodat het boek ook gemakkelijk te gebruiken is bij verder onderzoek.

De auteur is Ternattenaar Dirk Lindemans. Tot voor kort was hij nog advocaat. Maar nu heeft hij meer tijd om zich bezig te houden met zijn geliefd Ternat. Hij schreef al eerder geschiedkundige bijdragen in het Sint-Gertrudisblad over de Dreef, de Sint-Gertrudiskerk, enz... Schepen Gunter Desmet heeft het woord vooraf geschreven.

Groot-Ternat in de Groote Oorlog verschijnt in september 2019

De publicatie is gepland voor september 2019. Het boek zal dan 15 euro kosten. Bij voorinschrijving bespaart u 20 %, en betaalt u maar 12 euro. Wie vooraf inschrijft en betaalt, kan zijn boek afhalen op de receptie in het gemeentehuis van Ternat op donderdag 19 september 2019 om 19 uur, waar het boek wordt voorgesteld. Nadien kunnen voorinschrijvers het boek ook afhalen in de Bibliotheek van Ternat en bij de secretaris van de Koninklijke Cultuur- en heemkring van Ternat Dreef 14 te 1740 Ternat. Daar kan u het nadien ook kopen voor 15 €. Verzenden kan ook, maar dan moet u 5 euro extra betalen.  Contact

Eerder verschenen Eindstation Ternat - Herman Herpelinck over vluchtelingen in de Groote Oorlog

Pol De Mont en Bruegel , Nieuwe gedenksteen Pol De Mont onthuld en Gedenkplaat voor Pol De Mont

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020

archief