TERNAT - Winnaars wedstrijd uitbating oud gemeentehuis slachtoffer politieke spelletjes

C21

TERNAT - Winnaars wedstrijd uitbating oud gemeentehuis slachtoffer politieke spelletjes

Img_20200320_161137
 
Img_3985
 

In 2016 lanceerde het gemeentebestuur onder impuls van toenmalig burgemeester Wachtelaer, een oproep om projecten in te dienen om het oud gemeentehuis nieuw leven in te blazen. De groep 1719, genoemd naar de bouwdatum van het kasteeltje De Mot, werd door een onafhankelijke jury verkozen als beste inzending ( zie Editiepajot ). De gemeenteraad gaf dan in september 2017 groen licht om het gebouw in erfpacht te geven aan de projectgroep. Het schepencollege kreeg als opdracht de overeenkomst uit te voeren en de modaliteiten voor het gebruik van terras en tuin te regelen. Maar het nieuwe schepencollege lijkt niet bereid het project van oud burgemeester Wachtelaer uit te voeren en zoekt allerlei uitvluchten om de winnaars te ontmoedigen en zo de gemeenteraadsbeslissing niet te moeten uitvoeren, klagen de winnaars van de wedstrijd.

"We waren nochtans goed gestart", zegt Sven Van Loon, trekker van de projectgroep 1719, en hij toont ons de verslagen van de eerste vergaderingen. Daarin werd gedetailleerd besproken hoe de regeling voor terrassen en tuin er zou uitzien: "De ‘punt’ van het terras aan de voorzijde krijgt, in tegenstelling tot de rest van de terrassen geen permanente terrasvergunning. ‘1719’ kan uiteraard beschikken over de volledige sokkel indien gewenst in samenspraak met de gemeente Ternat in onderlinge overeenstemming en akkoord. De gemeente Ternat kan occasioneel over het niet permanente terrasgedeelte van de sokkel beschikken in samenspraak en onderling overleg en akkoord met ‘1719’."

"Maar daarna werd het steeds moeilijker praten met het college", zegt Sven. Dat blijkt te proberen van de overeenkomst vanaf te geraken. Maar daarvoor moet het eigenlijk terugkomen naar de gemeenteraad om de beslissing over de erfpacht te laten intrekken. En dan zal er moeten schadevergoeding betaald worden en dus schuift het college die beslissing voor zich uit. Het deinst ook niet terug om in de pers de projectgroep te beschuldigen dat ze niet vooruitgaan met hun project terwijl die net wachten op de ondertekening van de erfpacht. "Dit is echt Kafka", klagen de projectwinnaars. 

Lees de beschrijving van het project 1719

Eerder verschenen

TERNAT- Oud gemeentehuis opent de deuren

TERNAT - Projectgroep 1719 mag oud gemeentehuis nieuw leven inblazen

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2021

archief