TERNAT -Het Geel Genot krijgt Handmade label van UNIZO

C21

TERNAT -Het Geel Genot krijgt Handmade label van UNIZO

Img_9169
 

Het Geel Genot op het Marktplein van Ternat krijgt van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel het authenticiteitslabel Handmade In Belgium. Daarmee wil men makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten.  Het zijn producten die vandaag de dag het verschil maken voor de moderne consument, die op zoek gaat naar authentieke, handgemaakte producten en meer belang hecht aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen en materialen. UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel wil zo een sterker imago geven aan vakmanschap, het publiek wakker schudden rond de vele makers die de regio telt en hoe ze zich onderscheiden van massaproductie.

De winkel verkoopt tal van streekproducten naast zelf gemaakte advokaat met verschillende smaken. Ook suiker- en glutenvrije producten zitten in hun aanbod.

"Elk product heeft hier zijn eigen verhaal", zegt Anne. "Dikwijls begint het, net als bij ons, als een 'uit de hand gelopen hobby' die een passie wordt en eindigt in een eigen bedrijfje. Bij ons begon het met de aankoop van een stukje grond waarop we een geitje en enkele kippen hielden. Op de duur waren dat al 40 kippen en toen vroegen we aan oma het recept van haar heerlijke advocaat. De verkoop op o.a. Den Bosch Feest, boeren- en streekproductenmarkten was een succes en daardoor besloten we een winkel te openen", besluit Anne.

Eerder verschenen

Geel Genot is ambassadeur van het Pajottenland

t Geel Genot brengt de klokken tot bij jou thuis

Ternat heeft twee nieuwe streekproducten: Yellow Cello en Limon Cello van Het Geel Genot

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief