ASSE/ REGIO - Dagani Racing Team winnaar vierde Red Bull Zeepkistenrace

C21

ASSE/ REGIO - Dagani Racing Team winnaar vierde Red Bull Zeepkistenrace

Dagani_asse_02_foto_editiepajot
 
Dagani_asse_foto_editiepajot
 

Dagani Racing Team ( = Gaël Tack uit de Assestraat 20 in Zellik-Asse) won hem in 19 seconden, de 4de Red Bull Zeepkistenrace die zondag in het hart van Brussel gereden werd. Met zijn raket haalde hij het nipt van Les Chivers (20 sec.) en 70 andere zeepsmoelen. Les Cuisiniers waren de creatiefste en de JIN Scouts Vlierbeek ging met de publieksprijs aan de haal. Wat deze vierde editie zo historisch maakte? De kleurrijke creaties die ‘ceci n’est pas un zeepkist’ naar elkaar krijsten, de strenge maar rechtvaardige jury en een bekende Brusselse minister die met een eigen zeepkist naar een medaille hengelde. En geruisloos in de grijze middenmoot verdween.

Voor deze 4de editie van de Red Bull Zeepkistenrace hadden de organisatoren alle registers opengetrokken: de race strekte zich uit van de Koloniënstraat tot aan de Putterij. Ook in de Wetstraat keken de Brusselaars even raar op bij de doortocht van de bonte bolides. Het contrast met de blinkende ministerwagens kon niet groter zijn. Niet dat de dames en heren gezagsdragers zich gisterenmiddag haastig uit de voeten maakten – op de feestdag van het Brusselse Gewest is dat politieke zelfmoord –, maar de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet nam zijn functie wel érg letterlijk met een eigen ‘Iris-mobiel’. Hij haalde de finish in zowaar een verdienstelijke 28 seconden. Zijn ambtsgenoten keken toe en zagen dat het toch zo slecht niet was…
De gekste creaties eerst!
Niet alleen de grootste snelheidsduivel, maar ook de opvallendste creaties vielen in de prijzen: het publiek sloeg tilt toen de Wiebelende Konijnen van de JIN Scouts Vlierbeek aan een slakkengangetje passeerde en de jury werd de hele namiddag verblind door het Kookfornuis van Les Cuisiniers. Winnaars Dagani Racing Team waren laaiend enthousiast met hun 5 golden tickets voor het Formule 1-race in Francorchamps, terwijl creatieve duizendpoot, het Team Les Cuisiniers zich mag voorbereiden op een bezoek aan Milton Keynes, de thuisbasis van het Red Bull Formule 1-team.
Bekende koppen
Om de gebruikelijke kritiek (“de jury is omgekocht” of “de jury heeft geen smaak”) te counteren bestond de jury dit jaar uit een zorgvuldige selectie van Belgische persoonlijkheden. De bekendste namen: DJ Zohra, acteur Kurt Rogiers en zeer de kritische zanger Daan.
Organisator Stefaan Bettens van Red Bull België was na afloop een gelukkig man: “Elke jaar opnieuw ben ik verwonderd over wat de teams en de deelnemers hier presteren en welke volksverhuizing ze kunnen op gang brengen bij de Red Bull fans. Ik ben trots dat Red Bull dergelijk forum kan geven. Bonte bolides, folklore op én naast het parcours, 50.000 enthousiaste toeschouwers, een jury van kleurrijke personalia en – vooral – véél lachende gezichten. Daar kunnen wij als organisatie en de stad Brussel alleen maar tevreden mee zijn. Bovendien is de Zeepkistenrace het eerste evenement in de geschiedenis van Brussel dat zijn tenten ook in de Wetstraat, toch een van de geografische ankerpunten van de hoofdstad, mag opslaan. En daar zijn we best fier op!’
Cijfermateriaal
Tot slot nog enkele cijfertjes op een rij.
De parcoursbouwers hadden dit jaar 6.000 strobalen nodig om het terrein af te bakenen.
•          1.200 dranghekken moesten de soms uitzinnige toeschouwers op een afstand houden – hoewel ook de brandende zon best kalmerend werkte.
•          600 mensen vroegen een deelnemersformulier aan, waarvan 180 zich effectief inschreven. Uiteindelijk verschenen 70 teams aan de start, samen goed voor 400 deelnemers.
•          Het totale traject was 350 meter lang.
Een uitgebreid verslag in woord en vooral veel beeld vindt u op : www.redbullzeepkistenrace.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2008
Steven Walravens
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief