ASSE - Mondmaskers voor inwoners

C21

ASSE - Mondmaskers voor inwoners

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het bestuur ontvangt regelmatig de vraag van inwoners of de gemeente mondmaskers zal beschikbaar stellen. We begrijpen deze bezorgdheid en dragen als lokaal bestuur het welzijn van onze inwoners hoog in het vaandel.

 

De federale overheid werkt samen met de Vlaamse overheid aan een strategie wat betreft de bedeling van mondmaskers. De modaliteiten hiervan zullen door de federale overheid na de Nationale Veiligheidsraad worden gecommuniceerd. Het is de bedoeling dat deze gecentraliseerd gebeurt. De kans is reëel dat het dragen of de aanbeveling tot het dragen van een mondmasker in het algemeen door de bevolking één van de maatregelen zal zijn bij de exitstrategie en dat de steden en gemeenten hierin een rol zullen spelen. Het beleid en onder welke omstandigheden dit alles zal moeten gebeuren is nog niet bepaald. 

 

Wij hopen dat het, na de nationale veiligheidsraad van vandaag, duidelijk zal zijn welke plaats het dragen/gebruiken van stoffen mondmaskers zal innemen in de exitstrategie. In welke situaties zal het dragen van maskers aangeraden of verplicht zijn? Hoe moet men de mondmaskers correct gebruiken? Dit zijn vragen die hopelijk na de nationale veiligheidsraad beantwoord zullen worden. Wij wachten de officiële instructies hierover af.

 

Asse wil instappen in de samenaankoop die Haviland organiseert. Momenteel zoekt Haviland de gepaste leverancier die de nodige, maar vooral ook kwaliteitsvolle, maskers kan leveren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief