Delhaize bouwt gloednieuwe wijnbottelarij in KOBBEGEM De grootste wijnbottelarij in België

C21

Delhaize bouwt gloednieuwe wijnbottelarij in KOBBEGEM De grootste wijnbottelarij in België

Chais1
 

Begin maart 2021 is Delhaize gestart met  de bouw van de gloednieuwe wijnbottelarij op de site in Kobbegem. Delhaize centraliseert zo meer en meer al haar diensten waardoor de samenwerking met andere betrokken departementen makkelijker wordt. De nieuwe wijninfrastructuur wordt voorzien van de nieuwste technologieën waardoor zowel de kwaliteit als de capaciteit van de installatie verhoogd kan worden.  
Wijn: een historisch product van Delhaize  
Wijn heeft altijd al centraal gestaan bij Delhaize. Al in 1880 maakte Delhaize gebruik van een eigen bottelarij. Om haar wijnactiviteiten verder uit te breiden en te moderniseren, heeft Delhaize beslist om op de site in Kobbegem een gloednieuwe wijnbottelarij te bouwen. De nabijheid van andere departementen zal de samenwerking met andere teams zo vergemakkelijken.
Zo kunnen de wijnaankopers de nieuwe wijnen meteen ter plaatse proeven. De medewerkers en wijnkenners zullen dus verder kunnen werken in een nog beter aangepaste omgeving.  
Een investering van 25 miljoen euro  
Delhaize wil haar wijn op traditionele wijze blijven bottelen en daarvoor haar, in 138 jaar opgebouwde, expertise blijven toepassen. Het bedrijf investeert 25 miljoen euro in een nieuw en modern complex om zo de kwaliteit en efficiëntie van het bottelen verder te verbeteren.
De nieuwe gebouwen, met een oppervlakte van 8.500 m², zullen worden uitgerust met technische innovaties waardoor de controle en het beheer van de wijnen vergemakkelijkt wordt. De wijnen zullen aan een constante temperatuur op een natuurlijke manier worden opgeslagen in de wijnkelders. Zodoende zal het gemakkelijker zijn om de kwaliteit en de temperatuur te controleren.
De medewerkers zullen ook veiliger en comfortabeler kunnen werken dankzij een beter beheer van alle diensten en een betere ventilatie en verlichting. De nieuwe indeling van de kelders zal tijd besparen en de activiteiten efficiënter maken.  
De bottelfase zal nog steeds geautomatiseerd verlopen maar de filtratie- en bewaringsprocessen zullen de wijnmedewerkers op traditionele wijzen blijven uitvoeren. Bovendien zal de verzending naar de Delhaizewinkels efficiënter verlopen aangezien de nieuwe faciliteiten in het distributienetwerk van Kobbegem liggen.    
Elk jaar zal het equivalent van 14 olympische zwembaden gevuld met wijn gebotteld worden. Deze activiteitsstijging wordt verklaard door de uitgebreide samenwerking met bestaande Europese wijnmakers en producenten van nieuwe Wereld wijnen.
Delhaize zal 73 mensen tewerkstellen in de nieuwe bottelarij.  De basis van de wijnformaten blijft de fles maar meer en meer worden ook andere formaten gebruikt zoals de bag-in-box. Het bedrijf zal daarom verpakkingsoplossingen en -innovaties blijven introduceren om in te spelen op de duurzame aspecten en consumptiegewoonten van haar klanten.  
De nieuwe wijnbottelarij in cijfers  ·      
Investering van 25 miljoen euro  ·      
8.500 m² oppervlakte  ·      
Opslagcapaciteit van 2 miljoen liter wijn  ·      
73 medewerkers én wijnkenners     

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief