ASSE - Belevingsrun voor scholen tijdens de Vlaamse loopweek

C21

ASSE - Belevingsrun voor scholen tijdens de Vlaamse loopweek

Sint-martinus_aso_4
 

In het kader van de loopweek voor scholen (de vroegere scholenveldloop) worden er in Vlaanderen meer en meer andere initiatieven genomen waarbij wordt afgeweken van de traditionele scholenveldloop met een individuele competitie of klassencompetitie. Sport Vlaanderen en MOEV, schoolsport Motivatie, Onderneming, Expertise, Vernieuwing, stimuleren dit ook.

 

Op vraag van de scholen onderzocht het gemeentebestuur de mogelijkheid om een belevingsrun te organiseren voor alle schoolgaande kinderen gespreid over een langere periode.

 

Van 20 september tot 10 oktober wordt het evenemententerrein aan de Asphaltcosite omgetoverd tot een heus obstakelparcours waaraan een 4000-tal leerlingen kunnen deelnemen. De obstakels zijn aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

 

De secundaire scholen komen aan de beurt van 20 tot en met 24 september en de basisscholen van 27 september tot en met 8 oktober.

In het weekend kunnen de jeugd- en sportverenigingen van het parcours gebruikmaken. Op zaterdag, zondagochtend en weekavonden kunnen ook inwoners zich uitleven op het obstakelparcours. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief