ASSE - Werken op de Brusselsesteenweg in Asse wisselen van kant

C21

ASSE - Werken op de Brusselsesteenweg in Asse wisselen van kant

A_werken
 
Werken op Brusselsesteenweg in Asse wisselen van kant: begin januari start laatste fase Wegen en Verkeer werkt samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys aan de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Sinds augustus is de aannemer aan de slag tussen de kruispunten van Stevensveld en Vaal, de laatste 500 meter van de herinrichting. Maandagnamiddag 19 december is de weghelft richting Asse helemaal klaar. Na de kerstvakantie wisselt de werf een laatste keer van kant.

Laatste rechte lijn

Tegen maandagnamiddag 19 december werkt de aannemer de weghelft richting Asse tussen Stevensveld en Vaal af. Na een korte kerstpauze gaat hij aan het werk aan de overkant van de gewestweg. Tot de zomer van 2023 wordt gewerkt op de weghelft richting Zellik. Daarna zitten de werken op de Brusselsesteenweg er helemaal op. De herinrichting ging van start in augustus 2020. Eerst werd het kruispunt met de Langestraat aangepakt, daarna schoof de werf stapsgewijs op richting het centrum van Asse.

Geen werken tijdens kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie werkt de aannemer niet. Van maandagnamiddag 19 december tot en met zondag 8 januari 2023 wordt de Brusselsesteenweg tijdelijk opengesteld. Gedurende die periode kan lokaal verkeer in beide richtingen de weg gebruiken. Er geldt wel een rechts-in, rechts-uit principe: auto’s kunnen de zijstraten enkel naar rechts in- en uitrijden, de middenberm oversteken is niet mogelijk. Vanaf maandag 9 januari moet het verkeer in de richting van Asse opnieuw de lokale omleiding volgen. Verkeer richting Zellik rijdt over het afgewerkte rijvak richting Asse.

Brusselsesteenweg in het nieuw

De herinrichting van de Brusselsesteenweg maakt de gewestweg veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers. In de werken van de huidige fase 4 komt aan de Sint-Martinusscholen een beveiligde oversteek met een middeneiland zodat leerlingen er veilig met de fiets en te voet kunnen oversteken. Na de werken loopt er een dubbelrichtingsfietspad van de Petrus Ascanusstraat tot aan de oversteekplaats. De bushaltes aan de school worden allebei vernieuwd en er komt meer groen in het straatbeeld. 

 

 Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief