Laatste fase van herinrichting Brusselsesteenweg (N9) in ASSE start op 9 januari 2023

C21

Laatste fase van herinrichting Brusselsesteenweg (N9) in ASSE start op 9 januari 2023

Scherm__afbeelding_2023-01-05_om_15
 

Wegen en Verkeer werkt samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys sinds augustus 2020 aan de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Sinds augustus 2022 werkt de aannemer de resterende 500 meter van de gewestweg af, tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal. Maandag 9 januari 2023 wisselen de werken een laatste keer van kant. Op de weghelft richting Zellik wordt nog gewerkt tot de zomer van 2023. De verkeerssituatie aan de werf blijft grotendeels hetzelfde als tijdens de vorige fases van de werken.  

Grondige herinrichting Brusselsesteenweg bijna klaar
De aannemer is sinds augustus 2022 aan de slag aan de vierde en laatste fase van de werken. Net voor de kerstvakantie werd de weghelft richting Asse tussen Stevensveld en Vaal afgewerkt. Na een korte pauze tijdens het bouwverlof, wisselen de werken voor de laatste keer van kant op maandag 9 januari 2023. Als alles vlot verloopt, zit de herinrichting van de Brusselsesteenweg er tegen de zomer van 2023 volledig op.

Opnieuw omleiding voor verkeer richting Asse 
Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode was tijdelijk verkeer mogelijk in beide richtingen. Vanaf maandag 9 januari 2023 kan net zoals tijdens de vorige fases enkel het verkeer richting Zellik/Brussel de Brusselsesteenweg gebruiken. Het verkeer rijdt op het al afgewerkte rijvak. Voor lokaal verkeer wordt een omleiding rond de werfzone aangeduid via Keesdal, Lindendries en Vaal waar er een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt. Ook fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de zuidkant van de Brusselsesteenweg. Van zodra er ter hoogte van de Petrus Ascanusstraat wordt gewerkt, zal de straat afgesloten worden voor alle verkeer. Vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton blijft verboden op de lokale omleidingen en rijdt via de E40 en Ternat naar Asse.
Brusselsesteenweg in het nieuw
De herinrichting van de Brusselsesteenweg maakt de weg veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers. Deze laatste fase van de werken zorgt aan de Sint-Martinusscholen voor een beveiligde oversteek met een middeneiland, zodat leerlingen er veiliger met de fiets kunnen oversteken. Na de werken loopt er een dubbelrichtingsfietspad van de Petrus Ascanusstraat tot aan de oversteekplaats. De bushaltes aan de school worden allebei vernieuwd en er komt meer groen in het straatbeeld. 
Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief