REGIO - Nieuwe technologie ING speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

C21

REGIO - Nieuwe technologie ING speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

A_ing_4
Foto Marc Colpaert
 
Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om ​in te loggen of ​een transactie ​te doen​ via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.   
 
1,5 miljoen mensen – dat zijn bijna zes op de tien klanten van ING België – bankieren met de ING Banking-app. Bijna dertig procent gebruikt Home’Bank voor bankieren via de computer. In zeven op de tien gevallen grijpen klanten terug naar de kaartlezer om in te loggen. Het aantal klanten dat nog een kaartlezer bestelt, is echter in vijf jaar tijd gehalveerd doordat we meer mobiel bankieren. Iedereen heeft zijn smartphone bijna altijd op zak, terwijl een kaartlezer wel eens zoekgeraakt thuis. Daar maakt de bank nu komaf mee door de ING QR Code te lanceren. 
​Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België:
 

Wanneer je wil inloggen via je computer op Home’Bank of Business’Bank, kan je klikken op de ING QR Code. Er komt een QR-code tevoorschijn die je kan scannen met je ING Banking-app. Wanneer je de app opent, zie je meteen een scanner die de QR-code op jouw computerscherm leest. Vervolgens kan je je identificeren via een cijfercode, Face ID of Touch ID. Wanneer je dan een transactie wil ondertekenen die je normaal met jouw kaartlezer zou doen, ontvang je op je smartphone onmiddellijk een melding om deze transactie te bevestigen. Wie geen smartphone heeft, kan uiteraard de kaartlezer blijven gebruiken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief