HALLE CARNAVAL - Het carnavalspaspoort van Felix Merckx

C21
Halle_carnaval
 

HALLE CARNAVAL - Het carnavalspaspoort van Felix Merckx

Felix_merckx_p200
Felix Merckx (ep)

De mensen kennen mij  nu van medewerker aan editiepajot.com en vroeger van Het Laatste Nieuws. Ik ben daarmee begonnen in 1973. Van 1958 tot eind de jaren 70 was ik ook bij de Union Musicale of de Picolo’s. Ik mag dus zeggen dat ik dit jaar voor de drieënvijftigste keer carnaval Halle van op de eerste rij beleef.

Horoscoop: Waterman
Mijn carnavalscarrière: Mijn carnavalscarrière is in groep bij de piccolo’s begonnen. Eenmaal de stoet gedaan gingen wij braaf naar huis. Tijdens de laatste jaren dat ik bij de picolo’s was ging ik eerst een deel mee in de stoet om daarna foto’s te gaan maken en mijn stuk te schrijven. Nu beleef ik carnaval op een hectische manier. Teksten moeten gemaakt worden en er moet een keuze gedaan worden uit honderden foto’s. Een eerste reportage is er al zaterdagavond. De volgende is zondagmiddag, dan de grote reportage op zondagnamiddag. Maandag gaat het dan verder met een reportage in Zonnig Huis, de krottenworp en de uitslag. Ook dinsdag wordt er nog gewerkt voor carnaval. Dan gaan we de tonnen afval bekijken en fotograferen.
Deze carnavalsmomenten vergeet ik nooit:
De eerste prinsenverkiezingen (de tijd van Sisse frit, Jos Appelmans), … De Halse pers was toen de jury en wij werden boven in de nok van het Vondel gestoken. De verkiezingen voorbij zagen wij er bijna bruin van de rook van de sigaretten die naar boven kwam. Tijdens de verkiezingen zelf zijn er tussen de persmensen ook hilarische ‘stoten’ uitgehaald. Bij de verkiezingen was er toen een gerechtsdeurwaarder. Wij kregen broodjes en drinken van Halattraction. Een collega (ik zeg geen naam) had het klaar gespeeld om de gerechtsdeurwaarder zonder broodjes te zetten. Vroeger ging de Halse Persclub ook gezamenlijk uit op maandagavond en ook daar zijn de nodige ‘stoten’ uitgehaald. Ook de dag dat ik de eerste persprijs van Halattraction kreeg en dat was op 1 april 1980, juist op de dag dat mijn vader met pensioen ging en dat ook vierde. De prijs die ik toen kreeg was een uniek stuk, namelijk een vaantjesboer, waarvan de kop werd gemaakt door Marcel Rossie. Hij staat nog steeds op een mooie plaats bij mij thuis.
Naar dit moment kijk ik het meest uit tijdens de carnavalsdriedaagse: Het bezoek aan de residerenden van Zonnig Huis, vroeger op zondagmorgen, nu op maandagmorgen. Vele carnavalisten zijn daar stil en velen pinken ook wel eens een traantje weg.
De kies-snel lijst
Ne kriek van Boon of nen Duivel van Halle: geen één van de twee
Een interview afnemen of zelf geïnterviewd worden: een interview afnemen
De Grote Markt of de Beestenmarkt: De Grote Markt
Confetti of serpentine serpentine
De Bospoortbrug of de Brug van Lecocq: der Bospoortbrug
Een digitaal fototoestel of toestel met “een filmke”: digitaal
Bron:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Nico De Pelseneir
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief