HALLE / BEERSELChocolatier Praleen en lounge bar Alzenbar bundelen de krachten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE / BEERSELChocolatier Praleen en lounge bar Alzenbar bundelen de krachten

Praleen_en_alzenbar
EP

 De geboorte van een nieuwe praline Dezireeke

Samen kan je meer dan alleen, Chocolatier Praleen en lounge bar Alzenbar creëerden een praline op basis van de gin Deziree. Het  idee kwam spontaan van Katrien Van Hoef om een pralinneke te maken met hun eigen huisgin.

 Eigenlijk was het een verassing voor de echtgenoot –uitbater  van de Alzenbar !  De gin Deziree is een gin op basis van rozemarijn , thym, basilicum en genititiaanse geelwortel. De smaak van deze gin vormt  een perfect huwelijk met de smaak van fondantchocolade.

 Pralines maken is een onophoudelijke zoektocht naar nieuwe smaken. Vaak verloopt de zoektocht moeilijk, vaak is het meermaals herbeginnen tot je de juiste combinatie te pakken krijgt,  maar deze keer was het vrij snel een schot in de roos. Na een drietal brouwsels( bij wijze van spreken), kwamen ze tot een evenwichtige vulling.  Gin is momenteel  een product dat ‘in’ is. Het is fijn om hiermee iets in de culinaire sfeer uit te proberen. De ultieme smaakcombinatie, daar draait het allemaal om bij het ambachtelijk produceren van een lekker product. 

 Praleen is dan ook uiterst trots dat ze de kans kreeg om een heerlijk product te mogen maken met de Deziree gin.  De naam van de praline, het dezireeke komt van Didier alias den Dizze of Deziree, de uitbater van de Alzenbar.    De passie  voor kwaliteit en smaakvolle natuurlijke producten is zowel voor Praleen en de Alzenbar een uiterst belangrijk aspect. Praleen levert trouwens   ook artisanaal roomijs op basis van verse room en een deel van de gebakjes die bij de koffie verkrijgbaar zijn.

 De pralines zullen uiteraard verkrijgbaar zijn in de  Alzenbar, want wat is er meer ‘zen’ dan heerlijk genieten van een pralinneke met een drankje erbij. Bij Praleen worden ze mee opgenomen in het standaard-assortiment.

 Praleen,Ninoofsesteenweg 32 in Halle
Alzenbar, Gemeenveldstraat 32 in Alsemberg

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief