HALLE – Carnavalitis van radio Victoria gaat er opnieuw een lap op geven en gaat 272 uur in de ban van carnaval

Halle_carnaval
 

HALLE – Carnavalitis van radio Victoria gaat er opnieuw een lap op geven en gaat 272 uur in de ban van carnaval

Dsc_0485_02__large_
 
Dsc_0492_01__large_
 
Dsc_0498_02__large_
 
Dsc_0503_01__large_
 
Dsc_0506_01__large_
 
Dsc_0508_01__large_
 

Gisterenavond ging in een volle Kerstkroeg de eerste uitzending van CARNAVALITIS 2019 van start. Voor het 17de jaar op rij brengt Radio Victoria  tot en met Carnaval Halle, live van uit een horecazaak in groot Halle een druk beluisterde carnavalsprogramma met 272 uur muziek, interviews, bezoeken aan de hangars en de naaiateliers  van verschillende carnavalsgroepen, groot en klein.

Met duizenden bereiden mannen en vrouwen die zwaar gestoken zijn door het Halse carnaval zich voor op wat voor hen het belangrijkste feest van het jaar is. 12 maandagen, 2 zaterdagen, 1 zondag duikt Radio Victoria (Happy Music) weer in de coulissen van het Halse carnaval.

Carnavalitis on Tour:

 Ook dit jaar plant men bij Radio Victoria enkele speciale live-uitzendingen tussen de carnavalisten op locatie. Met telkens interviews, live- optredens van Halse artiesten en ..enkele verassingen.

 * Maandag 7 januari werd het startschot gegeven vanuit een goed gevulde Kerstkroeg  van Halle Schaatst.

* Studio: 14 januari, 28 januari, 11 februari, 4 maart en 11 maart.

* Maandag 21 januari live vanuit de café De Fazant met de kandidaat koppels.

* Zaterdag 26 januari live vanuit CC ‘t Vondel met de prinsenverkiezing met om 18u11 bekendmaking van de Rode Draadproef.

* Zaterdag 2 februari live Oenstellingsgala campus Don Bosco – Orde Hofmaarschalken & Hofdames.

* Maandag 4 februari live vanuit Aalst The New Cat op het Vredeplein in Aalst.

* Zaterdag 9 februari Showavond vanuit de zaal Lindegroen in Buizingen – Orde van de Senioren.

* Maandag 18 februari live vanuit Café De Vaantjesboer.

* Maandag 25 februari vanuit het café Op ‘t Kassaa.

* Zaterdag 9 maart De Nacht van de Carnaval top 100 in de Kazerne.

* Zaterdag 16 maart verbranding van heerschappij, op het Oudstrijdersplein.

* Maandag 18 maart live 11 joer De Fritstop.

* Zondag 24 maart De Carnaval Top 100 vanuit de studio.

* Maandag 25 maart live vanuit het Café Oud Kasteel in Essenbeek.

* Zaterdag  30, 31 maart en 1 april live De Gruute Met / Café De Fazant.

 EEN PRIMEUR VOOR CARNAVALITIS! TAGADA AJOIN.

 Op maandag 4 februari vertrekt een bus vol Halse carnavalisten naar Aalst voor de eerste “Tagada Ajoin”, een gezamenlijke uitzending van Oilsjt Mjoezik en radio Victoria Halle.

Voor het eerst in de geschiedenis spannen de 2 grootste carnavals van Vlaanderen samen: “In steden als Aalst en Halle is carnaval een uniek volksfeest.

In de rest van Vlaanderen begrijpen ze dat alsmaar minder. Het heeft geen zin tijd te verliezen met zinloze discussies over wie ‘ de schoeinsjte of gruutste éit” en kan er beter

samen gespannen worden om carnaval in een positief daglicht te plaatsen. Beide delen hetzelfde carnavalsgevoel. En natuurlijkhoren daar plagerijen bij.

Er wordt nu al uitgekeken naar de clash tussen burgemeester Snoeck van Halle en Christoph D’Haese van Aalst in de dialectquiz!

Met z’n allen naar Oilst @ The New Cat op het Vredeplein in Aalst

 De nacht van de carnaval top 100!

 Ook dit jaar zijn er weeral tientallen nieuwe Halse liedjes opgenomen, hits in wording voor onze carnavalsprogramma’s en de dj’s van de Gruute Met. Maar welke carnavalsnummers scoren

het best bij het publiek.

Vanaf maandag 28 januari tot en met 28 februari kan iedereen mee stemmen op al zijn favoriete Halse en Internationale carnavalhits. Vorig jaar stonden Ronny de Facteur & den Belleman

met een record aantal punten op nummer 1 met “dein stoemen ee venèir” . De prijs voor ‘klassieker van het jaar’ ging naar “Pastapoera” van de Postichkes.

Tijdens de Nacht van de Carnaval top 100 op zaterdag 9 maart vanaf 20u33 wordt de nieuwe uitslag bekend @ De Kazerne in Halle. Met tal van optredens van Halse carnavalsartiesten.

Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Streekproducten Centrum. De top 100 hoor je pas op de radio zondag na Kindercarnaval, zondag 24 maart vanaf 13 uur via 105.2 FM of www.radiovictoria.be

Gruute Met live!

Samen met het team van de carnavalswebsite www.gruutemet.be is er tijdens het carnavalsweekend van 30 maart tot 1 april ook weer tv! Tijdens de stoeten en de dolle nachten combineren ze de carnavalsverslaggeving van Victoria met live-beelden van verschillende camera's op de Grote Markt. De uitzendingen van Victoria en Gruute Met TV lokten vorig jaar 118.000 kijkers/luisteraars verspreid over 3 dagen.

Daar doet men ook heel wat uitgeweken Hallenaren een plezier mee. Vorig jaar werd er volop geluisterd en gekeken in Spanje, Frankrijk, Nederland.. Maar zelfs in Canada, China of de VS werd Victoria/Gruute Met TV aangeklikt.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 13 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief